L'Arxiu Municipal de Barcelona s'actualitza
Per Redacció
Publicat el 10 de juny 2020

L'Arxiu Municipal de Barcelona estrena aquesta setmana el nou catàleg en línia que millora la descàrrega i consulta de documents gràcies a la incorporació de nous filtres per afinar els resultats de la cerca. La nova versió també permet la seva consulta a través de mòbils i tauletes, la visualització de documents de gran resolució i la inserció d'enllaços i vincles amb les xarxes socials.

També s'ha renovat el disseny de la interfície del catàleg, amb una imatge més atractiva i accessible per als usuaris que fan recerca històrica, urbanística, cultural, sociològica o genealògica. La pàgina principal incorpora ara un llistat d’apartats que permeten destacar documents i fons d’interès, sigui mitjançant imatges de la documentació o bé per mitjà de l’enllaç directe a les descripcions disponibles.

El catàleg conté més de 400.000 registres descriptius sobre els documents més importants de l’Ajuntament de Barcelona, i s'hi poden consultar 119.000 documents digitalitzats que van des del segle XI fins al segle XXI. Hi ha consultables 77.375 fotografies, 8.174 cartells, dibuixos i gravats, 5.117 plànols i 26.152 documents textuals.

Setmana dels Arxius

El llançament de la nova versió del catàleg en línia coincideix amb la Setmana Internacional dels Arxius, que s'allargarà fins diumenge. L'Arxiu ha organitzat dues exposicions virtuals vinculades a projectes expositius que es van fer l'any passat per commemorar el quarantè aniversari de la celebració de les primeres eleccions municipals democràtiques a la ciutat de Barcelona.

El catàleg en línia de l’Arxiu Municipal de Barcelona té l'objectiu de difondre el patrimoni documental conservat als seus centres d’arxiu. Des del 2015 ofereix un extens volum de documents digitals i permet la consulta i la descàrrega de milers d’ells: manuscrits, expedients, plànols, fotografies, cartells, dibuixos.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —