L'escriptor Behrouz Boochani
Per EFE
Publicat el 26 de juliol 2020

Sembla a ser que el periple de sis anys en un centre d'immigrants a Manus ha acabat per a Behrouz Boochani. L'escriptor kurd iranià, guanyador del certamen literari més important a Austràlia, ha rebut refugi per part de Nova Zelanda. A l'esquena de Boochani queda més d'un lustre fugint del seu país, Iran, i intentant aconseguir asil a Oceania.

El periodista va arribar a l'arxipèlag el 2013, després que les autoritats iranianes detinguessin onze dels seus companys de la revista kurda que ell havia cofundat. Boochani va arribar a Austràlia en vaixell des d'Indonèsia, però abans de tocar terra, va ser interceptat per la guàrdia marítima. Per culpa de la intransigent política australiana, qualsevol immigrant que intenti arribar per mar serà bloquejat, fins i tot malgrat que demostri la seva condició de refugiat.

Boochani, que era el principal portaveu dels refugiats a Manus, va guanyar molta notorietat gràcies al seu llibre "No Friends But the Mountains", escrit a través de missatges de WhatsApp, amb el que va guanyar el premi australià de literatura millor remunerat.

En declaracions a The Guardian, ha dit que està "molt feliç per tenir alguna certesa sobre el meu futur. Finalment em sento alleugerit i segur." Malgrat això, ha assegurat que la celebració no és plena, ja que "hi ha molta gent que va estar reclosa com jo i que encara lluita per aconseguir la seva llibertat a Nova Zelanda, Nauru o en els centres de detenció d'Austràlia".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —