Trump
Per Redacció i ACN
Publicat el 11 de gener 2021

Els demòcrates pressionen el vicepresident Mike Pence per destituir el president sortint dels EUA, Donald Trump. Després del paper de Trump durant l'assalt al Capitoli dels seus seguidors, la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, presentarà avui una resolució per instar al vicepresident a invocar l'esmena 25, que permet declarar Trump no apte pel càrrec i inhabilitar-lo per incapacitat de governar. S'espera que la cambra baixa voti aquest text demà.

En cas que Mike Pence es negués a invocar l'esmena, la presidenta de la Cambra dels Estats Units ha dit que els demòcrates podrien presentar una acusació d'"incitació a la insurrecció" contra Trump per engegar un nou procés d'"impeatchment". Per tant, Donald Trump podria convertir-se en l'únic president dels Estats Units en afrontar dos intents de destitució.

La presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi

L'impeachment, a punt

L’impeachment contra Trump ja ha estat redactat i es presenta a la Cambra de Representants, segons que ha explicat el congressista demòcrata, Ted Lieu.

El text ja té el suport de 195 congressistes i acusa Trump d’incitar la insurrecció al Capitoli. Amb tot, el procés pot ser lent llarg. Si bé s’espera que s’aprovi ràpidament a la Cambra de Representants, la tramitació al Senat serà més complexa, perquè la cambra és encara controlada pels republicans, fins que no prenguin possessió els dos nous senadors demòcrates per Geòrgia.

Els demòcrates necessiten el suport de disset senadors republicans per aconseguir els dos terços necessaris per a destituir el president. I tot i que alguns senadors republicans han expressat que ja no donen suport a Trump, no és gens clar que secundin l'impeachment, tenint en compte que el mandat de Trump s'acaba d'aquí a molt pocs dies, el 20 de gener.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —