Quim Torra i Txell Bonet
Per Pere Mercader i ACN
Publicat el 01 d’octubre 2020

Unitat sobiranista per un dia en la foto conjunta per commemorar el tercer aniversari del referèndum de secessió. Partits i entitats sobiranistes, organitzacions socials, Govern i Parlament han commemorat l'1-O amb un acte davant l'Institut Pau Claris, on es van produir càrregues policials la jornada del referèndum el 2017.

L'acte, organitzat per Òmnium, ha comptat amb l'assistència de la plana major del moviment independentista: des del president inhabilitat Quim Torra, fins a membres del govern com Pere Aragonès o Meritxell Budó, al president del Parlament, Roger Torrent. David Fernàndez, actualment membre del sindicat IAC, o Txell Bonet, periodista i companya de Jordi Cuixart, han demostrat el seu suport al president sortint Quim Torra.

Catalunya en Comú ha donat suport a l'acte tot i que no hi ha assistit i cap membre de Junts per Catalunya no ha intervingut als parlaments. També hi han participat representants del PDeCAT i la CUP.

                             

Les entitats socials demanen més unitat
Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, ha reivindicat el referèndum com una “lluita compartida”, recordant els 3.000 represaliats i les més de 600 denúncies contra la policia, que segons Mauri encara no s’han investigat. El vicepresident de l’entitat ha recordat que l’amnistia és l'“única solució política”. Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, molt més crítica amb el Govern, ha denunciat la inexistència de “projecte col·lectiu” per assolir l’estat propi. 

La societat civil reivindica l'1-O
La vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha reivindicat defensar els drets de la ciutadania i ha considerat que l'1-O va ser un "punt d'inflexió" que potser no va ser "tant reeixit com alguns voldríem", però que és un "motiu per lluitar per la llibertat".

El vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni, ha reivindicat que des dels pobles i ciutats estaran "sempre a punt per fer el que calgui per culminar amb la consecució de la república catalana".

Altres organitzacions que han participat a l’acte són l'Acadèmia de Cinema Català, l'Associació de Municipis de Catalunya, l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, Alerta Solidària, l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, la Cambra de Comerç de Barcelona, CCOO, UGT, IAC, USTEC, Unió de Pagesos Intersindical, Iridia, Plataforma per la Llengua i la Taula Tercer Sector.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —