Institut del Teatre
Per Redacció i ACN
Publicat el 26 de febrer 2021

L'equip directiu de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre ha anunciat que pleguen i renuncien a la pròrroga del mandat. D'aquesta manera, s'inicia de manera immediata el procés d'eleccions a la direcció. En un comunicat, atribueixen la decisió a la dimissió de la directora general de l’Institut, Magda Puyo.

"Ens sentim totalment identificats amb el seu projecte, un projecte en el que seguim creient però que, malauradament, s’ha vist interromput. Ho trobem trist i injust i, per coherència i responsabilitat, renunciem a la pròrroga", especifiquen en el text. La direcció del centre demana que la decisió s'interpreti com un "gest de reparació cap a l’alumnat", especialment cap a les víctimes.

La direcció de l'equipament considera que és la decisió que els "correspon" com a equip i reitera les nostres disculpes per no haver sabut trobar les "eines necessàries" per eliminar actituds que "atempten contra els drets fonamentals de les persones". "Confiem en que tota la comunitat de l’Institut del Teatre sabrem extreure ensenyaments positius i productius del moment present per construir un futur millor", demanen.

L'equip directiu de l'Escola d'Art Dramàtic està format per la directora, Montse Vellvehí; el sotsdirector, Andreu Raich; el cap de l'especialitat d'Interpretació, Raimon Molins; el cap de l'especialitat de Direcció i Dramatúrgia, Carles Fernández; la cap de l'especialitat d'Escenografia, Bibiana Puigdefàbregas; i la secretària acadèmica, Montse Figueras.

La dimissió de Puyo

La decisió arriba just després que la directora general de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, hagi presentat la seva dimissió per la denúncia d'una vintena d'alumnes per casos d'assetjament sexual i abús de poder i la mateixa setmana en què s'ha apartat un dels professors, Joan Ollé.

En una carta enviada als alumnes de l'Institut, la responsable dels centres formatius els últims cinc anys ha assegurat que malgrat haver-hi dedicat "tota la vida i energia", no tot ho han sabut "fer bé". Per això, assumeix "plenament la responsabilitat" de no haver trobat les "eines eficaces per deslliurar l'Institut de comportaments abusius i autoritaris". "Condemno amb tota contundència aquests comportaments, em solidaritzo amb les víctimes i demano disculpes a tots aquells i aquelles alumnes que s’hagin sentit oblidades per nosaltres", conclou en el text.

Segons Puyo, l'equip directiu amb la col·laboració de gran part dels docents han engegat un projecte amb la intenció de "construir un futur esperançador per a tota la comunitat de l'Institut. "He gaudit durant molt de temps del reconeixement d’alumnat, professorat i treballadors i treballadores de l’Institut, i és aquest reconeixement el que m’ha encoratjat sempre a seguir endavant", ha reconegut.

Els darrers dies hi ha hagut protestes gairebé diàries per part dels alumnes en les quals han demanat repetidament la dimissió de Puyo. Justament ahir alumnes i exalumnes es van manifestar pels carrers Barcelona.

Comunicat íntegre:

"En els darrers cinc anys he dedicat tota la meva vida i energia a l’Institut del Teatre.

Hem engegat, amb l’equip directiu i amb la col·laboració de gran part dels docents, nombrosos projectes amb la intenció de construir un futur esperançador per a tota la comunitat de l’Institut.

He gaudit durant molt de temps del reconeixement d’alumnat, professorat i treballadors i treballadores de l’Institut, i és aquest reconeixement el que m’ha encoratjat sempre a seguir endavant.

Però no tot ho hem sabut fer bé. Assumeixo plenament la meva responsabilitat en no haver sabut trobar, tot i haver-ho intentat, les eines eficaces per deslliurar l’Institut de comportaments abusius i autoritaris. Condemno amb tota contundència aquests comportaments, em solidaritzo amb les víctimes i demano disculpes a tots aquells i aquelles alumnes que s’hagin sentit oblidades per nosaltres.

Per aquest motiu, per responsabilitat i per dignitat he presentat la meva dimissió com a directora general de l’Institut del Teatre.

Magda Puyo"

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —