La dona més vella de Catalunya, de 113 anys, supera el coronavirus
Per ACN i Redacció
Publicat el 11 de maig 2020

La dona més longeva de Catalunya i de tot l'Estat, Maria Branyas, de 113 anys, ha superat el coronavirus, segons han confirmat a l’ACN la seva família i la Residència Santa Maria del Tura, a Olot, on viu des de fa prop de 20 anys. Branyas només ha tingut símptomes lleus i ha passat la malaltia durant la crisi sanitària confinada en una habitació del centre. La residència ha registrat 17 morts de residents per coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

El centre només ha deixat entrar una treballadora a l’habitació de Branyas durant la crisi. La seva filla, Rosa Maria, ha explicat que fa unes tres setmanes la seva mare "no es trobava massa bé" i, mitjançant una prova PCR, van saber que havia donat positiu per coronavirus. Després de dies "d’incertesa” i de "patiment”, però, Branyas ha superat la malaltia i ja es troba bé.

Nascuda el 4 març de 1907 a San Francisco (Estats Units), Branyas és la dona més gran d'Espanya, segons l’associació Gerontology Research Group, que nodreix la llista dels rècords Guinness en longevitat.

Tot i que no l’han pogut anar a veure des de l’inici de l’epidèmia, la seva filla Rosa Maria ha agraït el tracte que han rebut de la residència i ha destacat que han pogut parlar amb ella per telèfon cada dia. Ara està "tranquil·la i optimista", ha afegit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —