L'arribada de la lava al mar forma un delta de mig quilòmetre
Per Redacció
Publicat el 30 de setembre 2021

Els geòlegs ja ho preveien i aquest migdia s’ha fet realitat: la lava li ha guanyat terreny al mar. L’arribada del magma del volcà Cumbre Vieja de La Palma a l’aigua ha format un delta de gairebé mig quilòmetre d’ample, a la vegada que les aigües dels voltants han canviat de color pels efectes del material volcànic.

Seguiu l'activitat del volcà en directe, aquí:

Seguiu l'activitat del volcà en directe, aquí:

La lava arriba al mar

La lava del volcà arribava al mar poc després de la passada mitjanit, deu dies després que entrés en erupció. Les imatges mostraven com el magma s’endinsava al mar per una zona de penyasegats a la costa de de Tazacorte sense provocar ferits, segons informava el Cabildo de La Palma, el govern de l'illa. L'arribada al mar s'ha donat després que el volcà mutés de tipus estrombolià a hawaià, cosa que ha provocat que la lava esdevingués més líquida i guanyés velocitat.

Davant aquest fenomen, l'Institut Espanyol d'Oceanografia, ja havia informat aquest matí que s’estava “formant un petit delta de lava, que a poc a poc guanya terreny al mar”. Segons els experts, el creixement de l’illa amb la caiguda de la lava es deu a la poca profunditat del mar en aquella zona.

El Cabildo havia alertat que l'arribada de la lava al mar podia produir gasos nocius per a la salut, i s'ha establert un perímetre de 3,5 quilòmetres per garantir la seguretat de la població. Addicionalment, vora 300 habitants de les proximitats de la costa de Tazacorte han estat confinats a casa seva.

Desde el #RamonMargalef vemos la colada del #volcandelapalma llegar al mar al sur de Tazacorte @IEOoceanografia pic.twitter.com/NdQ8OeuVsr

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —