Nova York ha aprovat canvis legislatius per intentar evitar més casos de brutalitat policial però no ha sigut suficient per als milers de manifestants que van bloquejar el pont de Brooklyn durante noves protestes
Per EFE i Redacció
Publicat el 10 de juny 2020

Milers de novaiorquesos van tallar ahir el trànsit del pont de Brooklyn durant una marxa per la mort de l'afroamericà George Floyd, tot i els importants canvis legislatius que ja s'estan duent a terme a l'estat de Nova York per aconseguir una major transparència en el cos policial.

FOTO: JB Nicholas/Gothamist

Unes 3.000 persones que havien estat manifestant-se en el districte de Brooklyn van travessar el pont que creua a Manhattan liderats per l'advocat públic de la ciutat de Nova York, Jumaane Williams, i portant cartells amb els ja familiars missatges de "Black Lives Matter" o "No Justice no Peace "(Sense justícia no hi ha pau).

FOTO: JB Nicholas/Gothamist

Un dels participants de la marxa era ni més ni menys que Spiderman. Una persona es va vestir com el personatge Miles Morales, el primer Spiderman negre i llatí, i va mostrar el seu suport als manifestants al pont.

 

Poc després, els manifestants es van congregar davant de l'Ajuntament de Nova York, a la zona sud de Manhattan, on familiars de víctimes de la policia de Nova York entre 1973 i 2019 es van reunir per exigir la retirada immediata de fons al cos policial de la ciutat, major transparència i la suspensió dels agents implicats en les morts dels seus éssers estimats.

 

Hawa Bah, la mare de Mohamed Bah, que va morir el 2012 en un tiroteig de la policia al seu apartament de Manhattan va dir: "Vam pagar molts diners al Departament de la Policia de Nova York, i estan constantment matant la nostra gent". I va exigir a l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, que retirés 1.000 milions de dòlars dels fons que dedica a la policia per "usar-los per a la protecció i el servei de la propera generació".

 

Al matí, els més petits també es van unir a les manifestacions de Nova York. Centenars de menors, protegits a banda i banda per adults que es desplaçaven en bicicleta, van protagonitzar una marxa que va sortir des del Barlays Center i va acabar a la Biblioteca Pública de Brooklyn, on diversos d'ells van fer petits discursos sobre la necessitat de viure en un món unit.

Les manifestacions es produeixen malgrat les mesures que s'estan aprovant i als legisladors de Nova York en resposta a les massives protestes i disturbis, com la prohibició explícita que els policies agafin pel coll als ciutadans en les seves tècniques d'arrest, avalada per l'Assemblea novaiorquesa aquest dilluns.

FOTO: Taidgh Barron/NY Post

També s'han pres mesures concretes, com l'arrest d'un policia que en les primeres setmanes de les manifestacions de Nova York va empènyer de forma violenta una jove, que es va colpejar el cap i va haver d'anar a l'hospital. L'agressió va ser gravada amb el telèfon mòbil d'un altre manifestant en un vídeo que va ser compartit àmpliament en les xarxes socials.

A més, s'acaba de derogar la secció 50-a de la Llei de Drets Civils, que des de 1976 ha evitat que es fessin públics els registres d'investigacions i accions preses sobre la conducta d'agents de l'ordre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —