La lluna de mel de Felip VI i Letizia va costar mig milió d'euros
Per Redacció
Publicat el 22 de juny 2020

Felip de Borbó i Letizia Ortiz es van casar el març de 2004 a la catedral de l'Almudena, en una cerimònia amb tota mena de luxes que va ser televisada en un programa especial de cinc hores per a tothom.

En canvi, no se sabia gaire sobre la lluna de mel posterior. Almenys fins ara, ja que el diari britànic The Telegraph ha revelat que el viatge de la parella va costar mig milió d'euros, que van pagar Joan Carles I, aleshores el rei, i un amic de regates seu, Josep Cusí, propietari de l'empresa Navilon.

El diari britànic explica que després d'assistir a una altra boda reial —la del príncep Hamzah i la princesa Noor bint Asem a Jordània— els prínceps van viatjar entre el maig i l'agost per Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic. 

Fotografies dels prínceps d'Astúries en una boda reial a Cambodja abans de l'inici de la seva lluna de mel. Foto: Getty

El The Telegraph ha revelat que les reserves en hotels de luxe es van fer sota els pseudònims de senyor i senyora Smith. La parella es va allotjar en llocs com el resort Wakaya o el Sheraton Denarau a Fiji o el Raffles Le Royal a Phnom Penh. 

"La Casa Reial ha rebutjat fer cap comentari sobre els detalls de la lluna de mel o com es va pagar", informa el diari britànic. Afegeix que segons els documents als quals han tingut accés, del total de 467.500 dòlars que va costar el viatge, 269.000 els va pagar l'empresa Navilot, sota la propietat de Josep Cusí. Aquest ha estat soci i company de navegació del rei emèrit des de la dècada dels 70. Junts han guanyat dotzenes de títols en les regates. 

Una revelació més

El diari britànic considera que aquesta revelació suposa un "nou avergonyiment" per Felip VI. El març també es va publicar que Joan Carles I era beneficiari d'una fundació offshore en la qual, presumptament, hauria rebut un "regal" de 100 milions d'euros d'Aràbia Saudita.

Felip VI també apareixia com a beneficiari i per això, arran d'aquestes informacions i en un intent d'allunyar-se dels afers del seu pare, l'actual rei va renunciar a l'herència i va treure al rei emèrit l'assignació pública de 194.232 euros. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —