La mascareta
Per ACN
Publicat el 09 de juliol 2020

A partir d'avui, les mascaretes són obligatòries a tot Catalunya per als majors de sis anys a la via pública, en espais a l'aire lliure i en els interiors oberts al públic, amb independència de si es pot mantenir la distància física. Així ho va anunciar ahir la portaveu del govern, Meritxell Budó, en la conferència de premsa posterior a la reunió del PROCICAT. La mesura manté les excepcions quan la "naturalesa de l'activitat ho faci incompatible", com en casals d'estiu o per fer esport. Per la consellera de Salut, Alba Vergés, cal apostar per un canvi d'hàbits i interioritzar portar la mascareta sempre quan se surt de casa: "tots hem de tenir al cap que som transmissors potencials". L'incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa de 100 euros.

Quant a la platja, Vergés ha destacat la importància d'arribar-hi amb la mascareta però no ha concretat si s'ha de dur o no a la sorra i ha remès al FAQS que publicarà Protecció Civil.

Les sancions per l'incompliment de la mesura es regularan per la llei de salut pública, malgrat que la consellera de Salut ha assegurat que la voluntat no és la sanció sinó que la ciutadania "sigui conscient de la seva importància".

Exempcions recollides en la resolució  
La resolució, signada per la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Buch, estableix noves mesures en l'ús de la mascareta, però manté les exempcions per raons personals i de naturalesa de l'activitat ja recollides en el document del passat 18 de juny.

Concretament, no se n'exigirà l'ús per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada pel seu ús o que, per una discapacitat o dependència, no es tingui autonomia per a treure-se-la o bé presentin alteracions de conducta que ho faci inviable.

Tampoc no serà obligatòria quan es faci exercici físic esportiu a l'aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat. Finalment, també n'exclou l'ús "quan per la naturalesa de les activitats resulti incompatible".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —