La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que faci complir la llei i sancioni el fons Norvet per no oferir un lloguer social a famílies vulnerables.
Per ACN
Publicat el 09 d’octubre 2020

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha reclamat a l’Ajuntament de Barcelona que faci complir la llei i sancioni el fons Norvet per no oferir un lloguer social a famílies vulnerables. Així ho ha explicat un membre de la PAH, Josep Babot, davant l’emblemàtic edifici 477 del carrer Aragó, propietat de Norvet, on el 15 d’octubre hi ha previst un desnonament que afecta 4 famílies amb menors.

Des de la plataforma asseguren que el fons està incomplint la llei i li reclama una multa de 90.000 euros per habitatge. "Norvet és una màquina d’expulsar persones i famílies", ha criticat Babot. Segons la PAH, el fons es nega a negociar i sempre fa servir el mateix modus operandi per fer fora els veïns.

Babot ha explicat que el fons compra blocs sencers, espera que caduquin els contractes de lloguer i expulsa els veïns per després posar els pisos a disposició d'estrangers que els lloguen a turistes. "Això va en contra del dret a l’habitatge", ha assegurat el membre de la plataforma.

D'acord amb la plataforma, en el cas del bloc Aragó 477 el fons també ha incomplert la llei pel que fa a llicències d’obres i ha fet una campanya d’"assetjament" als llogaters. Els veïns han afirmat que Norvet ha fet obres a hores intempestives, ha col·locat una lona per impedir que entri la llum solar als pisos i ha evitat que funcioni l’ascensor. "Hem suportat de tot", ha assegurat la Karima, una de les inquilines.

Flexibilitzar l’accés a la mesa d’emergència

La PAH també ha demanat flexibilitzar les mesures per accedir a la mesa d’emergència, ja que no hi entren, entre altres, els casos en què els inquilins estan de lloguer en habitacions. Segons Babot aquest és un "buit" que la llei no contempla i deixa fora de l’accés a l’habitatge famílies vulnerables. "L'administració els deixa de banda", ha afirmat l'Angie, una de les veïnes afectades.

Evitar el desnonament

Amb la sanció, recollida en cas d'incompliment de la llei 24/2015, la PAH vol evitar que es materialitzi el desnonament previst per dimecres que ve. Per això han engegat una campanya i han convocat mobilitzacions per evitar que els veïns es quedin sense sostre. D'altra banda, la PAH ha alertat que arran de la crisi de la Covid-19 s'ha vist com barris sencers i la vida al barri "queda molt trencada" i ha posat de manifest que aquest no és el model de ciutat que vol.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —