La pandèmia ja està engreixant les fortunes dels multimilionaris
Per EFE
Publicat el 28 de juliol 2020

La pandèmia del coronavirus causarà un increment del nombre de pobres i aturats a Llatinoamèrica, però també la xifra de grans fortunes de la regió, segons un informe publicat aquest dilluns per l'organització humanitària Oxfam.

Segons aquesta xarxa global d'organitzacions intergovernamentals, aproximadament 73 milionaris d'Amèrica Llatina i el Carib van incrementar les seves fortunes en 48.200 milions de dòlars entre els mesos de març i de juny.

Segons indiquen, aquesta suma "equival a un terç del total de recursos previstos en paquets d'estímuls econòmics adoptats per tots els països de la regió" per cobrir les necessitats dels col·lectius més vulnerables.

El país on més s'ha manifestat aquesta evidència és el Brasil, on 42 multimilionaris van augmentar el seu patrimoni net de 123.100 milions de dòlars al març a 157.100 milions de dòlars al juliol.

Los más ricos se están manteniendo inmunes a la crisis económica ?https://t.co/TnOLJR0taO #QuiénPagaLaCuenta pic.twitter.com/fECrCX32sD

La directora d'Oxfam Brasil, Katia Maia, va indicar que les dades de l'informe mostren que els rics "estan en un altre món, el dels privilegis i les fortunes que creixen enmig de la que, tal vegada, és la crisi més gran a escala econòmica, social i de salut del planeta durant l'últim segle".

En total, diverses organitzacions calculen que un total de 52 milions de persones tornaran a la pobresa i hi haurà 40 milions d'aturats més. De nou, el Brasil encapçala el rànquing, en part perquè 600.000 empreses ja han hagut de tancar des de l'inici de la pandèmia.

Segons càlculs fets per Oxfam sobre la base de dades oficials, la caiguda d'ingressos tributaris als països d'Amèrica Llatina i el Carib en 2020 serà equivalent al 2% del Producte Intern Brut (PIB), la qual cosa representa un minvament de 113.000 milions de dòlars i suposa el 59% de tota la inversió pública regional en salut.

Davant el perill de col·lapse tributari, Oxfam presenta al seu informe una sèrie de propostes per "fer front a la calamitat". En primer lloc, la incorporació d'impostos a les grans fortunes, juntament amb paquets públics per al rescat d'empreses que puguin ser salvades, i tributs sobre els resultats extraordinaris de les grans corporacions.

També suggereix que s'estableixi un "nou pacte fiscal" per a "enfortir la cultura tributària" i reduir l'evasió, però tot això amb una forta reducció d'impostos per a aquells que estan en situació de pobresa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —