La Pegatina torna a la rumba amb el seu "millor disc" al setembre
Per ACN
Publicat el 14 de juliol 2020

Després d'experimentar nous camins i sonoritats en el seu últim disc Ahora o nunca (Warner Music Spain, 2018), ara, La Pegatina torna a la seva essència, la rumba. Ho farà amb l'àlbum Darle la vuelta (Warner), previst per al 26 de setembre, i ja ho confirmen els primers senzills, Como se hacen las flores i pròximament Darle la vuelta. "Hem donat una volta per tot arreu i tornem a l'origen, però amb tot el bagatge après", diu en una entrevista amb l'ACN el cantant del grup, Adrià Salas, que assegura que aquest és el "millor disc que han fet mai".

Canvi de productor, evolució en les lletres i un gran repertori de temes des d'on fer la tria per al disc, han portat "de cop i volta a ser l'àlbum que més agrada" als nou membres de La Pegatina. Després de fer un triatge entre una quarantena de cançons, el disc tindrà deu temes, un dels quals és en català, La guspira. A més, Adrià Salas actualment es troba a Madrid gravant dues de les cinc col·laboracions que formaran part de l'àlbum. 

"Estic molt content perquè crec que és el millor disc que hem fet mai, que és el tòpic que et diuen tots els artistes, però aquesta vegada ho penso", defensa Salas. "Cada disc millores amb les lletres, amb les formes de compondre. Ens hem posat d'acord molt fàcilment, tots estem en la mateixa sintonia escollint les cançons", afegeix el líder del grup.

Canvis en la producció

Després de dos discos amb Marc Parrot com a productor, per a l'últim treball van arriscar-se amb el productor argentí Rafa Arcaute. "Malgrat que el material que vam aportar-li era molt rumba-ska, finalment no hi havia ni una rumba al disc anterior", recorda Salas. 

Per això, els venia de gust "tornar al que els ha agradat sempre". Compten amb la mescla que Rafa Sardina ha fet a Los Angeles, aportant un so "que és més americà". Un dels reptes del grup era tornar a fer un disc com Via Mandarina (Kasba Music, 2009) i amb aquest han aconseguit apropar-se a aquesta idea, "com podria ser aquell disc si el fessin ara". 

Primers avançaments

Fa dues setmanes que la banda va llançar el primer single, Como se hacen las flores. "És una carta d'amor al grup, una metàfora de com ens han anat sortint bé les coses tot i que som nou persones súper diferents entre nosaltres i, no se sap per quin art de màgia, som compatibles i anem tots a una", assenyala.

El segon single, Darle la vuelta, que dona nom al disc, sortirà el 24 de juliol. "És una cançó que té més toc pop i, segurament, més entrada a ràdios. És molt optimista, de com canviar de negatiu a positiu les coses en moments que van malament", apunta el cantant. Per aquest tema van aprofitar que el parc del Tibidabo estava tancat al públic per gravar-ne el videoclip.

Un missatge clar

L'àlbum Darle la vuelta representarà "posar del revés alguna cosa, però cap a positiu". Adrià Salas assegura mostrar a les lletres temes que li preocupen, "estar amb la gent, compartir, posar-ho fàcil", en una època en què es parla molt de com estan canviant les relacions amoroses. "Jo també he estat fent un procés d'intentar entendre el món amorós que ve amb la joventut d'ara, que em sembla que té molt més sentit que el que hi ha hagut fins ara", diu l'artista com a temàtiques que reflecteix en el disc. 

En definitiva, hi plasma aspectes que "li criden l'atenció de la nova societat, no de la nova normalitat", ja que les lletres estaven escrites abans de la pandèmia. Pel que fa al procés de composició, Salas assegura que no és el mateix escriure cançons amb 24 anys o fer-ho amb 35. "Als 24 encara jugava a divertir-me i fer lletres que només eren un divertiment", tot i que no creu que ara tinguin maduresa, ja que espera que "li arribi molt tard".

Hi haurà gira?

La crisi del coronavirus ha afectat el procés de gravació del disc, però han pogut fer maquetes des de casa i que cada músic gravés els singles individualment a l'estudi. A més, també ha obligat a posposar la gira que La Pegatina tenia prevista durant tot l'estiu per Europa, que esperen poder fer l'any vinent. 

Malgrat tot, la seva vocació internacional els porta a desitjar nous públics i escenaris cada vegada més grans. "Ens agradaria ser un grup que ens coneguessin a tots els països del món", afirma Salas. I és que a Catalunya i a l'Estat "no poden créixer més". "Volem que ens vagi bé a Llatinoamèrica i poder viure d'estiu en estiu, saltar-nos l'hivern i fer l'estiu d'aquí i el d'allà", conclou Salas.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —