Membres de la Guardia di Finanza inspeccionen la confiscació d'amfetamines més gran que s'ha realitzat al món a Salern, Itàlia. 
Per EFE i Redacció
Publicat el 03 de juliol 2020

La policia italiana ha comissat 14 tones d’amfetamines de Captagon en una operació realitzada a la ciutat portuària de Salern, al sud-est de Nàpols. Les autoritats han informat que es tracta de “la confiscació més gran d’amfetamines realitzada en tot el món” i el valor de mercat de les pastilles arribaria als “1.000 milions d’euros”. Les 14 tones de droga estaven dins de diversos cilindres de paper de dos metres d’alçada amb aproximadament 350 kilograms de pastilles a cada un.

 

Aquest tipus de droga és coneguda amb el sobrenom de “droga dels jihadistes”, ja que segons afirma la Guardia di Finanza, els 84 milions de pastilles decomissades han estat produïdes per l'Estat Islàmic a Síria amb l’objectiu de “finançar el terrorisme”. També ha destacat que “Síria s’ha convertit en el principal productor mundial d’amfetamines en els últims anys”.

L’amfetamina de Captagon és la marca sota la qual es comercialitza la barreja d’amfetamines i cafeïna, que funciona com a psicoestimulant i com a inhibidor del dolor i de la sensació de por.

La setmana passada, la Guardia di Finanza també va realitzar una operació en la qual es van comissar 190 kilograms d’amfetamines, 2.800 kilograms d'haixix i roba falsificada. La policia investiga la possible vinculació dels fets amb la Camorra, la màfia napolitana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —