- podcasts -
Per Aina Buqueras Corbeto , Júlia López Font , Juan Camilo Baron Bohorquez , Leire Badillo Ibabe , Arnau Mayol Coll i Maria Bertrán Mur
Publicat el 21 de desembre 2022
Duració 16:50

Has pensat mai com influeix la participació activa dels ciutadans a nivell polític en la qualitat de les seves institucions? Nosaltres sí, i per mesurar la influència que hi té hem estudiat a fons la participació electoral de certs països.

D'entrada, la participació electoral és una de les múltiples formes de participació política que existeixen i destaca per ser una de les més fàcils de mesurar. Utilitzant una variable com l’indicador Berttelsmann Transformation Index 2022 vam poder mesurar la participació electoral de 128 països de l’Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud.

Per altra banda, emprant la dimensió “Government Effectiveness” de l’indicador de Governança Mundial del Banc Mundial vam mesurar la qualitat institucional d’aquests països. La qualitat institucional es pot entendre com la qualitat del seu funcionament i dels resultats que genera. Emprant aquestes dades el que havíem de fer era buscar com es comportaven ambdues conjuntament.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —