La reunió entre MIR i Salut acaba sense acord i hi haurà 5 dies més de vaga
Per EFE
Publicat el 23 de setembre 2020

L'última reunió entre representants dels MIR (Metges Interns Residents), de l'Institut Català de la Salut, i patronals sanitàries ha finalitzat aquest dimecres sense acord, de manera que es manté la vaga de cinc dies a partir del dilluns de la setmana que ve.

El portaveu dels metges MIR en vaga, Àlex Mayer, ha explicat avui que la reunió d'aquest matí que han mantingut les parts no ha permès avançar, ja que les patronals i l'ICS proposaven un increment salarial d'un 5%, que suposa un euro i mig al dia per cada metge.

En l'aspecte salarial, Mayer ha assegurat que els MIR de Catalunya cobren la meitat del que reben els seus homòlegs d'altres països europeus del nostre entorn, i molt menys que d'altres graduats superiors d'altres professions.

Els MIR no tenen al cap un percentatge d'augment del salari concret, ha indicat el portaveu, i serà l'assemblea de facultatius MIR la que decidirà si la proposta és viable per desbloquejar el conflicte.

Pel que fa a les reivindicacions formatives, l'ICS i les patronals sanitàries han reiterat avui que no tenen competències per introduir modificacions en el programa de formació, i han emplaçat els MIR a crear una comissió de treball per intentar trobar solucions.

Aquesta comissió no es veu factible, ja que "solen allargar eternament els temes sense arribar a concretar" les millores, ha argumentat el representant del col·lectiu MIR.

Atès que persisteixen les discrepàncies entre les parts, els MIR han decidit mantenir els cinc dies més de vaga convocats a partir de dilluns que ve, dia 28 de setembre, ha informat Mayer.

En el tercer dia de vaga d'aquesta setmana, avui han secundat l'aturada entre el 80 i el 90% dels MIR que fan jornada ordinària, un percentatge similar al d'ahir, segons dades dels facultatius.

Per la seva banda, el Departament de Salut ha xifrat el seguiment de la vaga en el 51,65%. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —