Nova tendència de TikTok per trencar patrons preestablerts en la societat
Publicat el 29 d’octubre 2020

Lluitar en contra dels estereotips i trencar amb els patrons de gènere que ens imposa la societat és allò que reivindiquen alguns TikTokers. Els usuaris utilitzen l'etiqueta #laropanotienegenero per normalitzar el dret de cada persona a vestir com li ve de gust.

Aquest nou moviment a l'aplicació busca transmetre un missatge de suport a les persones que reben atacs per no vestir-se com estableixen els patrons socials. Quantes vegades has sentit que no has de posar-te alguna cosa perquè és, o no és, “de noi”? Segur que moltes i aquesta és una realitat que ha de canviar.

@frases_x_siempre

##crush ##frases ##parati ##laropanotienegenero ##foryou

♬ sonido original - Frases_x_siempre

Crítiques, discriminació, agressions i falta d'empatia: això és el que pateixen milions de persones que no s'adhereixen als prototips preestablerts. Amb aquesta nova tendència de TikTok, es viralitzen vídeos per normalitzar la vestimenta de tota mena de peces, independentment de les característiques biològiques.

Els TikToks reclamen que cada individu és lliure de mostrar la seva veritable identitat i de ser feliços. Un abillament o accessori no ha de ser condicionat pel gènere, sinó pels gustos de cada qual. El missatge és clar: ningú ha de justificar-se pels seus gustos, molt menys reprimir-los per por del què diran.

@kevinkardona11

me lo dejaron en revisión, me enck tres esta cadena por ahí. ##laropanotienegenero ##laropanodeberiatenergenero ##lgbtiq ##lgbtq ♥️?♥️

♬ sonido original - ?ꜱᴡᴇᴇᴛᴠᴏɴᴅ?

Grans marques com ChanelXPharrel, Lous Vuitton i Gucci aposten per la roba sense estereotips de gènere. A les catifes vermelles, personatges com Billy Porter i Julia Roberts han revolucionat amb vestimenta unisex. TikTok s'ha convertit en una altra arma de lluita per normalitzar la llibertat de vestimenta.

@sadie.x.edxts

La ropa no tiene género ##xzyabc ##fypシ ##foryoupage ##parati ##fyp ##laropanotienegenero

♬ sonido original - ? sadie.x.edxts ?
— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —