La senyora valenciana a TikTok que està al davant del VAR de les paelles
Per Redacció
Publicat el 17 de febrer 2021

Poseu el safrà abans de fer el sofregit i a sobre ho pugeu a TikTok? Perillós. Us imagineu ser condemnats a cent dies sense provar l’arròs pel Tribunal Suprem Valencià de la Paella? D’existir, de ben segur que la jutgessa en cap seria la Lola, qui des del compte @madreindignadaa explica als seus seguidors què no ha de portar mai aquest plat tradicional valencià, alhora que ofereix una bona dosi de rialles.  

Amb quasi 30.000 seguidors, María Dolores Aguilella (Lola, com la coneix tothom) s’ha convertit en referent mundial a la xarxa social xinesa criticant amb to còmic els vídeos d'altres usuaris preparant un dels menjars mediterranis més internacionals. Un autèntic videoarbitratge (VAR) de les paelles o, dit d’una altra manera, la guardiana de les essències valencianes. 

@madreindignadaa

#dúo con @anabelenoficial #paella #parati #paellavalenciana #foryoupage #saboresdetiktok #antojos #trending #receta #cheff #dúo #aprendeentiktok

♬ sonido original - Ana Belén

La seva popularitat va esclatar el passat gener quan el seu fill va proposar-li que comentés la recepta d'una concursant de l’edició colombiana de Masterchef. "La meva companya d'habitació, una senyora de la meva edat, es passava el dia fent vídeos de TikTok. Llavors ens vam fer amigues i em va ensenyar com usar-lo", explica Lola a Comer, la secció gastronòmica de La Vanguardia

Segons explica la Lola, després de l’èxit d’aquest vídeo va ser la seva família qui va animar-la a continuar gravant comentaris sobre les receptes d’altres usuaris i pujar-los a TikTok. Per il·lustrar als ultratjadors com s’ha de cuinar l’autèntica paella valenciana, la influencer recentment ha penjat un vídeo amb el seu marit ensenyant quins ingredients ha de portar aquest plat valencià.   

La Lola indica que la recepta original inclou arròs, pollastre, conill, tomàquet, pebre vermell dolç, safrà, sal, oli d'oliva, aigua, bajoqueta, garrofó i/o tabella, que és una espècie de mongeta fresca més difícil d'aconseguir. "A més, quan és temporada, també és habitual afegir carxofes. I en moltes cases posen caragols", afegeix.

@madreindignadaa

La verdadera Paella Valenciana #paella #saboresdetiktok #receta #cocina #foryou #foryoupage #trening #pimientomorron #cebolla #paellavalenciana

♬ sonido original - Lola

“No és paella”

L'experta cuinera apunta que els arrossos que veu a la xarxa, possiblement, estiguin molt bons “però no són paella”. Amb l’objectiu principal de fer riure a la gent, en declaracions a Comer, la Lola indica que “cada dia puja algun vídeo per entretenir a les persones que la segueixen i es treguin una mica el tema del virus del cap”. Subratlla que sobretot vol amenitzar les estones de persones de la seva edat “que no surt gaire de casa i només veu notícies sobre la pandèmia”.

@madreindignadaa

#dúo con @georgiehalfacree #cocina #parati #trening #foryoupage #foryou #paella #paellavalenciana #saboresdetiktok #aprendecontiktok #cebolla

♬ original sound - Georgie

La modalitat de comentarista culinària, creada per aquesta valenciana, ha provocat que diferents tiktokers s’hagin sumat a la moda comentant diferents tipus de receptes i s'ha convertit en una autèntica tendència o, fins i tot, en una corrent d’expressió artística.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —