La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya prepara un disc recopilatori pels 25 anys de la discogràfica Música Global
Per ACN
Publicat el 10 de juliol 2020

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) ha iniciat aquesta setmana l'enregistrament d'un nou disc recopilatori que s'anomenarà Emociona't amb 25 anys de cançons. El recull està elaborat amb motiu del 25è aniversari de Música Global, la discogràfica gironina fundada per Salvi Cufí. El treball compta amb la col·laboració d'artistes com Manu Guix, Elena Gadel, Miki Núñez o Paula Giberga, els quals versionaran temes de BlaumutSopa de Cabra o Els Amics de les Arts, entre d'altres.

L'impulsor d'aquesta orquestra, Josep Lagares, ha assegurat que és el moment d'ajudar els artistes a tirar endavant els seus projectes. L'enregistrament s'allargarà fins al mes de setembre i vol culminar amb dos grans concerts en directe a l'Auditori de Girona, el qual ahir va acollir els assajos de l'orquestra.

A la presentació del projecte hi ha assistit Cufí, el qual ha assegurat que el disc recopilatori que es posa en marxa és una bona oportunitat per rememorar un seguit de cançons emblemàtiques, i ha afegit que han volgut donar a les versions dels temes triats una sonoritat "de casa", tot plegat amb uns arranjaments que permeten copsar la magnitud real de cada cançó.

La Simfònica, en constant modernització

Manu Guix també ha assistit a la presentació i ha explicat que es tracta de "l'aniversari d'una discogràfica fonamental i cabdal de la música popular del país", fent referència a Música Global. També ha volgut destacar la feina de la SCCC, la qual troba que arrisca i que no deixa mai d'estar al dia a escala musical. De fet, aquesta predisposició a tocar tota mena d'estils la porta a captar el talent jove de les comarques gironines, ja que recorda que durant els darrers anys s'han tocat temes provinents de musicals, pròxims al pop-rock, purament clàssics o, fins i tot, operístics.

La SCCC va néixer el 2008, per la qual cosa enguany celebra el seu 12è aniversari. Va ser impulsada per l'empresa gironina Metalquimia, i des del principi va tenir l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format que unís instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional amb el so d'instruments de corda, segons ha apuntat Lagares. Així es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal, i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, per convertir-se finalment en la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.

Per a Lagares, es tracta d'un moment "sensible" per a la música, ja que després de la pandèmia de la Covid-19, un dels col·lectius que han quedat més afectats ha estat, precisament, el dels artistes. Segons el president de la Fundació Metalquimia, amb aquest treball s'han proposat emocionar, i ha subratllat que cal fer tot el possible per poder reprendre l'activitat cultural amb les mesures de seguretat que facin falta. "Si hi ha la voluntat, es pot fer", ha apuntat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —