La tercera onada, però del cafè - Diari de Barcelona

ÀUDIOREPORTATGE
La tercera onada, però del cafè
El cafè d’especialitat es troba en una nova fase de l’evolució iniciada en els anys 60
La paraula onades ens porta a pensar, inconscientment, en la pandèmia de la Covid-19. Però n’hi ha d’altres, com la del cafè. Al llarg dels anys, la manera d’entendre el cafè ha canviat. Mentre que durant els anys 60 es va democratitzar aquest producte a partir del cafè soluble, els anys 90 es van caracteritzar per les cafeteries. L’expansió de cadenes com Starbucks socialitzaven la idea de prendre cafè fora de casa i per plaer.
I ara, a Catalunya ens trobem en la tercera fase d’aquesta evolució que té el cafè d’especialitat com a punt central. La cerca de la màxima qualitat i sostenibilitat durant tots els passos del procés és motivada per aconseguir uns resultats excel·lents.
La capital catalana cada cop compta amb més establiments que ofereixen cafè d’especialitat, com és el cas de Syra Coffee, Nomad o Satan’s Corner. Aquestes empreses torradores i els seus locals estan modificant els patrons de consum d’aquesta beguda i caldrà mantenir l’ull posat en aquesta tendència creixent per veure’n l’evolució.


