Audrey Azoulay, directora Unesco.
Per EFE i Redacció
Publicat el 04 d’agost 2020

La Unesco tem que 24 milions d’alumnes de tots els nivells del món abandonin l’escolarització a causa dels tancaments induïts per la crisi del coronavirus. Audrey Azoulay, directora general de l’organització, remarca que “els resultats mostren la urgència per garantir la continuïtat d’aprenentatge per a tots davant aquesta crisi sense precedents, en particular per als més vulnerables”. A més a més, Azoulay també ha advertit d’una altra conseqüència nefasta per al sector: un l’increment d’un terç del dèficit de finançament per arribar als objectius de desenvolupament sostenible de l’educació de cara al 2030.

En un comunicat publicat aquest dimarts, l’entitat explica que l’educació superior serà, en termes relatius, la més afectada per l’abandonament, amb un 3,5% menys d’inscripcions, que equival a 7,9 milions d’estudiants. A l’educació preescolar, el descens es preveu que sigui del 2,8%;  a primària, del 0,27% i a l’educació secundària, de l’1,48%. En total això suposa 10,9 milions de nens i nenes que deixaran els estudis, sent superior el percentatge de nenes.

D’acord amb un missatge de l’ONU, la zona més afectada serà el sud i l’oest de l’Àsia, i l’Àfrica subsahariana, amb 5,9 i 5,3 milions d’estudiants menys, respectivament.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —