Laporta, amb Yuste, a la graderia de Vallecas
Publicat el 29 d’octubre 2021

Joan Laporta ha fet balanç de l'actual situació esportiva del primer equip a la roda de premsa de presentació de Sergi Barjuan com a tècnic interí després de la destitució de Ronal Koeman. "Els resultats han decidit. La situació era insostenible. Si no actuàvem, podia provocar una minva important de les nostres aspiracions, que és lluitar per guanyar títols. No és fàcil, però estem vius", explicava el president.

D'altra banda, Laporta reconeixia que la decisió de l'acomiadament de Koeman arriba tard: "Possiblement la decisió arriba tard. Pensàvem que es mereixia un marge de confiança, que necessitava recuperar jugadors lesionats perquè els resultats fossin millors, però penso que hauríem d'haver-ho decidit abans".

Sobre Barjuan, Laporta indicava que "entén la nostra filosofia i el que ens agrada als culés. Estem esperançats i il·lusionats. El Sergi coneix a fons la plantilla i podrà treballar amb normalitat. Tenim plena confiança i estarà fins que tanquem el nou entrenador. Ho volem fer sense presses".

Xavi, el preferit

El tècnic que arribi no pot ser ni més ni menys que Xavi Herández, exjugador del club i actual entrenador de l'Al-Saad qatarià. "Està en un procés interessant, evolucionant. En tinc molt bones referències. Parlo amb ell sovint, la relació és molt bona". Un Xavi que no ha arribat abans per respecte a Koeman. "Li vaig dir a Xavi que intentaria que Koeman cumplís el contracte. Havíem d'agrair-li que assumís la responsabilitat en un moment molt complicat per al club".

Laporta sosté que "l'estil és innegociable", i que "potser ara ens n'hem allunyat una mica". Afirma que la lliga està oberta, que l'equip lluitarà per ella i que vol continuar viu a la Champions. El que pretén el president a curt termini, però, és "recuperar les essències", feina que, de moment, li toca a Sergi Barjuan. "Tenim poc marge de treball. És una situació complexa i el que volem intentar és endollar-los tots". 

Barjuan, exigent amb el grup

Pel que fa a la seva idea futbolística, el vallesà argumentava que "la forma no variarà (respecte de l'actual), perquè els jugadors són els mateixos, però sí que variaran alguns aspectes tàctics. Hem de recuperar la idea de futbol vertical", afegint que intervindrà "depenent de l'exigència dels jugadors en cada situació".

Barjan sap que l'equip no es pot permetre continuar perdent punts. "Soc guanyador. Hem de revertir la situació". Laporta aprofitava per recomanar-li "que sigui decidit i no tingui por a prendre decisions".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —