Laura Borràs després de la vista al Tribunal Suprem
Per Redacció i ACN
Publicat el 23 de juliol 2020

La portaveu al Congrés de Junts per Catalunya, Laura Borràs, s'ha acollit al dret a no declarar davant del Tribunal Suprem i no ha respost les preguntes del magistrat instructor de la causa, Eduardo Porres. La diputada, que ha estat un quart d'hora dins l'alt tribunal, ha dit que ha vist els seus drets vulnerats des del primer moment i que per aquest motiu s'ha acollit al dret constitucional a no declarar.

A la sortida del tribunal Borràs ha explicat que no declararà fins que es practiqui la prova pericial: "Quan hi hagi aquesta evidència declararé gustosament i seré jo qui sol·licitarà poder venir". La portaveu ha dit també que es veu obligada a defensar la seva innocència i que qui l'acusa ni tan sols ha oportat davant del Suprem les evidències factuals que permeten demostrar la seva culpabilitat.

Borràs estava citada com a investigada per la presumpta adjudicació de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El magistrat instructor ja l'havia citada per una declaració voluntària el 14 de febrer a la que Borràs va rebutjar anar.

El Suprem va demanar un suplicatori al Congrés per poder continuar amb la investigació per suposats delictes de prevaricació, frau a l'administració, malversació i falsedat documental pel presumpte fraccionament de contractes.

Diputats dels grups parlamentaris d'Esquerra Republicana, la CUP i EH Bildu, així com diputats de Junts per Catalunya, han acompanyat a Borràs durant la vista.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —