Laura Rosel dirigirà 'El Matí de Catalunya Ràdio'
Per ACN i Redacció
Publicat el 30 de juliol 2020

La periodista Laura Rosel dirigirà i presentarà El matí de Catalunya Ràdio a partir del 31 d'agost. El subdirector de l'ACN i responsable del programa els dos últims estius, Albert Segura, serà el subdirector de l'espai. Aquesta és l'aposta del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, per a la nova etapa del programa després de la sortida de Mònica Terribas que ella mateixa va anunciar el passat 17 de juliol.

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) aprovarà aquest dimecres aquesta aposta. L'emissora situa l'arribada de Rosel al capdavant del programa matinal com la "culminació" del projecte de renovació de la graella de Catalunya Ràdio iniciat el 2016.

Una trajectòria àmplia

Laura Rosel (Sabadell, 1980) és llicenciada en periodisme per la UAB. Va començar a fer ràdio a l'emissora Ràdio Sabadell, que ella considera "la veritable escola on vaig poder descobrir els diferents ritmes del món de la ràdio i vaig tastar formats i tasques diversos". El 2007 va fer el salt a RAC1, ràdio en la qual va formar part de l'equip matinal de Jordi Basté a El món a RAC1 i va editar l'informatiu 14/15, franja en la que s'explicaven les notícies en només 15 minuts. També va assumir la direcció de les edicions d'estiu del programa de cap de setmana Via Lliure.

El 2017 va estrenar la seva vessant televisiva 8tv amb el programa 8 al dia i uns mesos després es va convertir en la nova presentadora del programa FAQS de TV3, que va codirigir durant un any. El 2019 va fitxar pel diari Ara, on presentava entrevistes de l'edició dominical del diari i que a més compaginava amb la presentació de diversos programes especials a TV3 i la direcció de l'editorial Ara Llibres. 

Relleu de Mònica Terribas i nova temporada

Després de set temporades, Terribas va anunciar per sorpresa la seva sortida del programa tot i que encara tenia un any més de contracte. L'aposta de la direcció de l'emissora per substituir-la passa per dues veus ja conegudes pels oients de la casa. Rosel copresentava fins ara amb Kilian Sebrià el programa Catalunya Nit, mentre que Segura és la veu del programa els dies festius, ha assumit el programa durant els dos últims estius i des del 2017 ha estat el responsable del programa Solidaris.

A partir del 31 d'agost, Rosel i Segura es posaran al capdavant del programa matinal amb un equip "renovat, jove i dinàmic". En la nova etapa, el programa mantindrà el seu horari de sis del matí a una del migdia i seguirà comptant amb el concurs diari L'apocalipsi, que presenten Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee. Aquest espai ocupa l'últim tram del programa, de dotze a una del migdia.

La sortida de Terribas del programa matinal va provocar que la vicepresidenta del consell de govern de la CCMA i presidenta en funcions, Núria Llorach, proposés cessar el director de l'emissora, Saül Gordillo, per "pèrdua de confiança" en la gestió de la continuïtat de la periodista al capdavant d''El matí de Catalunya Ràdio'. Llorach, però, va perdre la votació en no obtenir els dos terços necessaris entre els quatre membres del consell.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —