Rètol Leonor
Per Redacció
Publicat el 11 de febrer 2021

El dimecres pel matí, la Casa Reial va anunciar que la princesa Leonor estudiarà el batxillerat a Gal·les i tots els programes matinals s'han fet ressò. La hora de la 1 de TVE no ha estat una excepció i mentre els tertulians parlaven del tema, els espectadors han pogut veure a la pantalla un rètol que deia així: "Leonor se'n va d'Espanya, com el seu avi". 

En un comunicat, la televisió pública estatal ha lamentat "profundament" un error que ha qualificat de "greu" i garanteix que s'han adoptat les "mesures immediates" perquè els responsables de "l'equivocació" siguin rellevats dels llocs de feina. L'administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, considera que es tracta d'una "greu irresponsabilitat" que no pot desdibuixar el "compromís indestructible" de RTVE en la defensa dels valors constitucionals i les institucions de l'Estat, "entre les quals hi ha la Corona". 

Reaccions d'Unides Podem

Unides Podem ha anunciat que preguntarà per escrit, al Congrés, a l'administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, si ha rebut una trucada del Palau de la Zarzuela abans de rellevar els treballadors responsables del rètol del programa La hora de la 1 sobre la princesa. A més, UP ha avançat que també registrarà una proposició no de llei instant RTVE a "readmetre immediatament els treballadors represaliats".

Segons un comunicat de la formació lila, són dos els treballadors acomiadats pel rètol emès aquest dimecres. El portaveu parlamentari d'Unides Podem, Pablo Echenique, ho ha criticat. "L'administradora única de RTVE acomiadarà treballadors per un rètol? A Felip VI li sembla bé que acomiadin treballadors per no molestar-lo?", qüestiona. Echenique ha afegit: "Forma part això de la suposada 'normalitat democràtica plena' que ningú pot posar en dubte?".

Altres reaccions

Els representants dels partits de dretes (Ciutadans, PP i Vox) han mostrat la seva indignació per aquest rètol a través de les xarxes socials. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —