- vídeos -
Incendi
Per ACN
Publicat el 30 de juny 2022

Quan es compleix una setmana des que els Bombers van donar per extingit l'incendi de Baldomar, a Artesa de Segre, a la Noguera, l'ACN ha sobrevolat amb dron la zona cremada per comprovar des de l'aire les conseqüències devastadores de les flames. Amb una afectació que sobrepassa les 2.700 hectàrees de massa forestal és el primer gran foc de la campanya d'estiu i a més a més va coincidir amb una onada de calor que va fer pujar els termòmetres fins a superar els 40 graus.


L'incendi va cremar de forma irregular terrenys forestals de la serra de Sant Mamet però també va arribar fregar zones agrícoles de Baldomar, la Clua i Alòs de Balaguer. Des de l'aire, també es pot apreciar la feina dels pagesos amb camps llaurats per frenar les flames.

Temporada d'incendis

El 15 de juny, en plena onada de calor, va començar el primer gran foc de la temporada a prop d'uns terrenys agrícoles al nucli de Baldomar, a Artesa de Segre. Tot i que la investigació encara està oberta, els Agents Rurals ja van apuntar des d'un primer moment que les causes es podien deure a un llamp caigut en una tempesta seca que havia tingut lloc la tarda del dia abans. Les flames de seguida es van estendre per una zona boscosa entre camps de cereals.

Inicialment, tots els focus es van posar en el risc que hi havia perquè les flames arribessin al nucli de la Clua i que des d'allí avancessin sense control en direcció al Montsec d'Ares. Des de l'aire, les imatges mostren perfectament com el foc va arribar fins al límit dels penya-segats de la Serra dels Llaners i el barranc de la Font de la Trilla, que hi ha al davant de la Clua. També s'aprecia com en alguns punts van arribar a baixar fins a limitar amb terrenys agrícoles o espais d'interès com l'ermita de la Vall d'Airet.

La mateixa tarda del dia 15 de juny, un canvi de vent sobtat va fer virar la direcció de les flames i aquestes es van dirigir cap a la serra de Sant Mamet i la població d'Alòs de Balaguer. A partir d'aquest punt, les conseqüències del foc des de l'aire es poden apreciar d'una forma irregular, amb una barreja de zones cremades en un terreny muntanyós amb poca massa forestal i també trams arbrats on tot ha quedat socarrat i sense un bri de vegetació.

El paissatge després del foc

Un dels punts on les conseqüències del foc es mostren d'una forma més devastadora és en un tram de carretera que uneix la pista de la Clua amb la LV-9137 entre Baldomar i Alòs de Balaguer. En aquest enclavament es pot comprovar com les flames fins i tot van cremar els senyals verticals de trànsit del costat de la carretera.

Des de l'aire també es poden apreciar perfectament accions que durant els dies en que l'incendi va cremar amb més virulència se'n van parlar molt. En concret, es pot veure perfectament la feina que van fer els pagesos per col·laborar a frenar el foc, llaurant els vorals dels camps de cereal en plena campanya de la sega.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —