Les plantes omplen el Liceu en el primer concert post-confinament
Per Redacció i ACN
Publicat el 23 de juny 2020

La música ha tornat aquesta tarda al Gran Teatre del Liceu amb el Concert pel Biocé, un recital insòlit d'un quartet de corda que ha interpretat Crisantemi, de Puccini, per a un públic insòlit format per 2.292 plantes que han omplert la platea i les llotges del teatre. L'espectacle ha estat un homenatge al personal sanitari que ha lluitat en primera línia contra la pandèmia, de fet, les plantes seran repartides entre el personal sanitari de l'Hospital Clínic. El recital ha durat vuit minuts i s'ha retransmès en streaming a la pàgina web del teatre.

La proposta, dissenyada per l'artista conceptual Eugenio Ampudia, ha volgut constatar que "no vivim al mateix món que fa 90 dies ens va confinar" i, per això, segons Ampudia, volia que la vegetació pogués "colonitzar", "com la mala herba", el teatre. "Per què no fem que les plantes entrin al Liceu i ho converteixin en quelcom viu inclús quan no hi ha públic?", va dir l'artista en la presentació del concert. Ampudia volia que el recital transmetés la idea que després del desconfinament s'estableix una nova relació amb la naturalesa per tractar-la "en un pla d'igualtat absoluta".

El concert ha nascut de la iniciativa del Liceu i Ampudia, juntament amb la Galeria Max Estrella i el comissariat de Blanca de la Torre. L'acció continua amb el diàleg entre el teatre i les arts visuals, que el director artístic del teatre de la Rambla, Víctor Garcia de Gomar, vol desenvolupar dins el seu projecte artístic. El recital és també el preludi de la temporada 2020-2021, "plena de sinergies i trobades entre disciplines artístiques" i a l'espera de la tornada del públic habitual.

Nova temporada amb vuit propostes

El Gran Teatre del Liceu oferirà la temporada 2020-2021 vuit grans títols operístics relacionats tots ells pel concepte de l'obsessió. Després d'haver cancel·lat les últimes produccions pel coronavirus, el teatre aixecarà el teló el 27 de setembre amb un recital de Sondra Radvanovsky i Piotr Beczala, per encarar una programació amb produccions com Don Giovanni, Lucia di Lammermoor, Otello, La traviata, Tannhäuser i La bohème.

El pressupost de la temporada s'ha hagut de reajustar fins als 44 milions d'euros, 11 milions menys que els previstos inicialment per al curs (55 milions). La institució preveu una ocupació d'entre el 50 % i el 60 % fins a Setmana Santa. El Liceu té un cos d'abonats de 15.000 persones, que hauran de reestructurar "butaca a butaca" per adaptar-se a les reduccions d'aforament. El teatre preveia augmentar els preus aquest curs, però s'ha fet enrere perquè vol "que la gent surti de casa".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —