- vídeos -
Les pors es confirmen, Mt. Head (2002)
Per Laura Valenzuela
Publicat el 01 de gener 2022
Duració 10

La infantesa de tots nosaltres és una etapa de descobriment constant, preguntes i, sobretot, de mites impossibles: un dels enganys més famosos és el de pensar que, per menjar qualsevol llavor de fruita, un arbre acabaria creixent dins nostre. Per sort, doncs aquella era una de les nostres grans pors, tot adult ens ho desmentia i confirmava amb tota seguretat que això mai passaria. Malauradament, no és el cas del protagonista d'avui. Mt. Head és la història d'un home avariciós i garrepa que, per tal de no desaprofitar res del que troba, es menja les llavors de les cireres, causant que un brot surti de la part superior del seu cap. A partir d'aquí els problemes aniran creixent fins acabar amb ell, arribant a un final fatídic.

L'animació permet distorsionar la realitat figurativa per plantejar amb més claredat qüestions humanes, com seria l'abús de poder dels recursos naturals (mostrat a través de tradicions pròpies de la cultura japonesa) o el martiri cap a un mateix. També és una obra que trenca amb la idea preconcebuda sobre l'estil d'animació japonès, utilitzant faccions i caracteritzacions fora de l'estereotip per captar un estil personal i convencent. Ens queda clar que no és una història típica ni busca ser-ho. 

Aquesta és una adaptació d'una història que prové del Rakugo (落語, 'paraules caigudes'), una forma d'espectacle oral tradicional on el narrador s'asseu en una plataforma i explica una ficció sentimental o còmica. Tot i així, el curt reinventa i configura alguns aspectes de l'original per tal de modernitzar-ho. Mt. Head (2002) va ser dirigit per Koji Yamamura (conegut per altres títols com A Country Doctor, de 2007 i adaptació del conte de Kafka) i escrit per Shōji Yonemura (guionista i col·laborador d'animes populars com Pokémon), i va estar nominat a "Millor curt d'animació" a l'edició 75 dels Oscars

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —