Aula Universitat de Lleida
Per Redacció
Publicat el 12 d’octubre 2020

Les classes universitàries, dimarts, continuaran de la mateixa manera que aquestes darreres setmanes. Així ho han explicat a Twitter la majoria d'universitats catalanes, que diuen que resten a l'espera d'indicacions oficials més concretes, arran de les declaracions del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha demanat a tots els centres universitaris del país que retornin a la màxima virtualitat possible en totes les seves activitats durant quinze dies. Argimon ha explicat que s’ha detectat un augment important de contagis en l’àmbit universitari.

Per la seva banda, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha lamentat l'anunci d'Argimon. "El problema i el que ens ha sobtat és la forma. Que ho haguem escoltat per la ràdio quan fa setmanes que reclamem un interlocutor directe amb Salut", ha assenyalat la presidenta de l'ACUP, María José Figueras. "Ningú ens ha trucat i es podien haver posat en contacte abans amb l'ACUP o amb la direcció general d'Universitats", ha apuntat Figueras, que ha reconegut però que l'anunci "pot respondre a urgències".

"Ha de quedar clar també que no ho fem pels casos de Covid-19 a les universitats sinó per ajudar a fer baixar la mobilitat de la població i minimitzar el risc de contagi", ha continuat la presidenta de l'ACUP i rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV). "Ens convertim en virtuals per afavorir això i no afectar l'economia. Estem disposats a fer aquest canvi i respondre a la demanda de Salut, per això ens hem preparat des del juny", ha valorat Figueras, que espera que dimarts se celebri una reunió per entrar en més detalls.

 "Ara quedem emplaçats a una trobada dimarts. Però estem disposats a ajudar tot el que es pugui per minimitzar la circulació de persones i així evitar l'expansió de la pandèmia", ha conclòs Figueras.

De moment les universitats s'han pronunciat a través de Twitter dient que, a l'espera de noves instruccions, dimarts les classes continuaran com els darrers dies.

El secretari d'Universitats, Francesc Xavier Grau, ha explicat a Twitter que les classes, de moment, es mantindran igual els pròxims dies, però sí que ha dit que ben aviat s'aplicaran noves mesures, en les quals encara s'està  treballant.

Els experts avalen les classes virtuals durant quinze dies
Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de Biologia Computacional de la UPC, experts en el seguiment de la pandèmia, han expressat aquest diumenge el seu suport al director de Salut Pública, Josep Maria Argimon. En un fil a Twitter, els investigadors consideren que els pròxims dies són clau i que cal reduir la mobilitat i l'activitat social associades als entorns universitari i laboral. En aquest sentit, afirmen que la universitat "pot servir d'exemple i liderar aquesta reducció".

Per tot això, els membres del BIOCOMSC han demanat "dues setmanes d'esforç per intentar doblegar la corba" amb l'objectiu de no haver de prendre "mesures més dràstiques".

Argimon, per la seva banda, també ha dit que es demanarà a totes les empreses que facin el màxim de teletreball possible. En el nou paquet de mesures també es reduirà la mobilitat, tot i que no ha especificat de quina manera. “El que no podem fer és no fer res”, ha dit, i s’ha mostrat molt preocupat per la situació d’expansió del virus a tot Catalunya, especialment a Barcelona. “Comencem a tenir una alta ocupació dels llits d’UCI”, ha dit, per exemplificar que la situació es complica setmana rere setmana.

Podeu escoltar aquí l'entrevista íntegra:

 

"Si no es prenen mesures, en dues o tres setmanes podríem arribar a la situació de Madrid"
També ha dit que si no s'apliquessin noves mesures Catalunya podria arribar a la situació en la qual es troba Madrid (que és, de moment, força més greu), en tan sol dues o tres setmanes. Això sí, ha dit que si s'apliquen les noves mesures Catalunya no arribar a les xifres de contagi que ara hi ha a Madrid.

Les xifres continuen indicant que la situació empitjora dia rere dia
Alhora, amb dades conegudes aquest diumenge al matí, el risc de rebrot per Covid-19 a Catalunya continua pujant progressivament i ja arriba als 289,56, amb un creixement de 14,6 punts en 24 hores (ahir era de 274,89), segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, també s'incrementa lleugerament i passa d'1,29 a 1,30. En paral·lel, en les últimes 24 hores s'han declarat 2.300 nous casos confirmats per prova PCR, arribant als 158.078 des de l'inici de la pandèmia. També s'ha informat de 13 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.483. Actualment hi ha 873 persones ingressades per coronavirus als hospitals (+34), 151 de les quals estan a l'UCI (sis menys que el dia anterior).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —