Universitats
Per Redacció
Publicat el 17 de febrer 2021

Les universitats públiques catalanes demanen que el diàleg sigui “l’única via per canalitzar qualsevol reivindicació” i rebutgen “tota mena de violència”, en referència a l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél i els posteriors aldarulls. Per això, refermen el seu “compromís amb la defensa dels drets fonamentals i, en aquests moments, especialment amb la llibertat d’expressió”. En un comunicat, l’ACUP reclama que s’impulsin amb urgència les reformes legals que calguin per garantir l’exercici d’aquest i de la resta dels drets fonamentals en la seva màxima amplitud.

“La fortalesa d’un estat democràtic es mesura per la seva capacitat per acceptar la crítica i la dissidència, fins i tot la més descarnada”, asseguren. La llibertat d’expressió és un dels drets fonamentals ”sense els quals la democràcia deixa de ser-ho per esdevenir un sistema en què ningú pot estar segur que no serà perseguit per les seves opinions i creences, siguin polítiques, religioses o de qualsevol altra naturalesa”, afegeixen.

“Malauradament, la llibertat d’expressió s’està veient seriosament amenaçada i no són pocs els casos de persones que han estat perseguides judicialment i, en ocasions, condemnades per les seves idees expressades a través de la creació artística, la literatura o la música”, lamenten.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —