Les versions dels Stay Homas
Publicat el 29 de maig 2020

Són sense cap mena de dubte un dels grans noms del confinament i uns dels que han aprofitat millor els mesos de quarantena. Els Stay Homas, l'improvisat grup format per Klaus Stroink, Guillem Boltó (Doctor Prats) i Rai Benet (Buhos), han aconseguit una visibilitat impressionant a través de les xarxes socials, traslladant la seva música des d'un terrat de l'Eixample barceloní fins arreu del món. Un autèntic boom de confinament que ha destacat per l'enginyosa col·laboració d'altres artistes de l'escena musical catalana i espanyola, com ara Judit Neddermann, Pablo Alborán, Ciudad Jara, Manu Chao, Oques Grasses o Nil Moliner

Un èxit fulgurant que en les darreres setmanes ha anat un pas més enllà, amb la proliferació de diverses versions d'altres artistes a les pròpies cançons dels Stay Homas. Una de les més destacades va ser la de l'estrella mundial de la música Michael Bublé, autor de cançons com Feeling Good o Haven't Met You Yet. El canadenc, que havia conegut el grup català a través d'un amic argentí, va versionar la seva cançó Gotta be patient, acompanyat de la banda Barenaked Ladies i la cantant mexicana Sofía Reyes, que substitueix en castellà el fragment que a la cançó original interpretava Judit Nedderman en català.  

 

Aquest mateix tema seria també versionada pel cantant brasiler Edu Lemos, que en el seu cas substituiria el fragment en català per la traducció en portuguès. 

 

Més a prop de casa nostra, Les Odettes versionarien la cançó Stay Homa, mentre que l'A Grup Vocal faria el mateix amb Volveré a empezar

Però avui la sèrie de covers dels temes dels Stay Homas ha anat un pas més enllà, després de la publicació d'una versió del Gotta be patient amb so de sardanes per part de la Cobla Contemporània:

Aquesta versió forma part de La sardana dels Stay Homas, un homenatge de la Cobla Contemporània als Stay Homas, a través del qual el grup sardanista publicarà els pròxims dies un vídeo que inclourà fragments de diversos temes de la banda al seu canal de YouTube. De fet, la cobla ja ha destacat durant el confinament per les seves versions de la Tusa de Karol G, el Resistiré del Duo Dinámico o un recull de temes —Fucking Money Man, Tu x mi yo x ti i Malamente— de Rosalía. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —