El Liceu inaugura temporada i es retroba amb el públic sis mesos després
Per EFE i ACN
Publicat el 27 de setembre 2020

 El Gran Teatre del Liceu ha tornat a aixecar el teló aquest diumenge, sis mesos després del seu tancament al març per la pandèmia de coronavirus, amb una disponibilitat per 1.114 persones, la meitat de l'aforament, i un nou protocol de seguretat enfront de la Covid-19.

El Liceu ha disposat una entrada esglaonada a partir de les 16.30 hores, amb uns horaris d'accés recomanats per al públic en funció de cada zona de butaques, per a un concert extraordinari de la soprano Sondra Radvanovsky i el tenor Piotr Beczala programat per a les 18.00 hores.

Per accedir al coliseu operístic, el públic ha hagut de fer cua amb la distància de seguretat pertinent i l'obligada mascareta, a més de rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en els dispensadors disposats a l'entrada a l'edifici.

Amb una inversió d'uns 480.000 euros, la institució barcelonina ha adquirit màquines termogràfiques, altres d'ozó per a la desinfecció, dos nous climatitzadors, equips de protecció (EPI) i gels hidroalcohòlics.

Aforament al 50%

El Liceu ha tornat a programar funcions amb només el 50% de l'aforament, distribuït en grups de dues butaques juntes, per a persones de contacte habitual, i butaques individuals, amb una butaca buida entre si a platea i als diferents pisos del recinte.

També s'ha inhabilitat el guarda-roba, no hi ha programes de mà en paper, tot i que es poden descarregar amb el mòbil, i el servei de bar estarà limitat.

La mascareta és obligatòria per al públic durant tota la representació i a l'escenari se salven els cantants solistes -no el cor-, mentre que els músics de l'orquestra també l'han de portar tots, excepte els d'instruments de vent.

Tot això, amb l'objectiu d'aconseguir que un espai cultural com el Liceu "sigui segur", segons ha ressaltat la direcció de teatre operístic de la Rambla de Barcelona.

El programa preparat per a aquest concert s'organitza amb dues sèries d'àries amb un duet final en què els intèrprets revisen grans escenes d'òperes com "Luisa Miller", en el cas de Beczala, mentre que Radvanovsky entra en escena amb l'ària de Leonora de Vargas de la cambra acte de "La forza de la destinació".

Posteriorment, els cantants lírics interpreten els duets de la fi de "Andrea Chénier" i el d'Amelia i Riccardo d ' "Un ballo in maschera". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —