Navalny.
Per EFE i Redacció
Publicat el 20 d’agost 2020

El líder opositor rus Alexey Navalny es troba ingressat en estat inconscient en una unitat de cures intensives de la ciutat siberiana d'Omsk després de ser enverinat, segons ha assegurat la seva portaveu, Kira Yarmysh, al seu compte de Twitter. Els metges que l'atenen no li donen permís perquè es traslladi a l'estranger per "l'estat inestable".

Segons Kira Yarmysh "la prohibició de traslladar a Alexéi és una amenaça directa a la seva vida, perquè que es quedi a l'hospital d'Omsk, sense els equips suficients, és un perill mortal, és un atemptat contra la seva vida". També, ha afegit que s'ha presentat tota la documentació necessària: la petició d'un familiar i l'acord d'una clínica alemanya per acceptar al pacient. "És una decisió inexplicable i monstruosa", teòricament els metges s'havien mostrat disposats a autoritzar l'evacuació de Navalni i per això s'havia organitzat tan ràpidament el seu trasllat.

Un manifestant amb un cartell que diu "Navalny vivim" a un piquet de Sant Petesburg.

Anatoly Kalinichenko, subdirector d'atenció de cures intensives informa sobre l'estat actual del pacient. 

La doctora que habitualment atén a Navalni i líder del sindicat Aliança de Metges, Anastasía Vasílieva, ha manifestat via Twitter que "és il·legal mantenir a Alexéi en un hospital que no compte amb els tractaments, condicions i equips necessaris. No ens ensenyen els informes".

L'enverinament 

L’opositor de 44 anys es va començar a trobar malament a bord de l’avió amb el qual tornava a Moscou, des de la ciutat siberiana de Tomsk. L’aeronau va haver de fer un aterratge d’emergència a l’aeroport d’Omsk, on va ser ingressat immediatament. “Suposem que Alexey va ser enverinat amb alguna substància barrejada amb el te. Era l’única cosa que bevia als matins. Els metges diuen que la toxina es va absorbir més de pressa a través del líquid calent”, explica Yarmysh.

Segons la portaveu, el polític encara es troba inconscient i ingressat a l’UCI, en què es troba connectat a un respirador. El Departament de Sanitat d’Omsk ha confirmat l’hospitalització de Navalny, en què han assegurat que rep tota l’atenció necessària.

Alexey Navalny s’ha convertit en el principal opositor del Kremlin, a partir de les seves campanyes de denúncies de corrupció entre els alts càrrecs del país i de l’entorn del president Vladímir Putin.

Per la seva banda, l’alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha expressat la seva preocupació per l’estat de salut de Navanly a través del seu compte de Twitter. També des de França i Alemanya, Macron i Merkel, respectivament, han remarcat que els seus països estan preparats per oferir l’ajuda mèdica i l’asil que pugui necessitar l’opositor rus. Ha estat a la conferència de premsa conjunta en la seva trobada bilateral al Fort de Brégançon. La cancellera alemanya ha demanat “transparència” i “explicacions”, per poder “saber com s’ha arribat a aquesta situació”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —