Lidl
Per ACN
Publicat el 20 de gener 2022

L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs interposat per Lidl contra Vorwerk (titular de la marca Thermomix) en el plet que els va enfrontar per la patent i la comercialització del seu robot de cuina.

En una sentència de dijous passat, el tribunal de la secció 15 de l’Audiència estima el recurs interposat per Lidl contra la sentència dictada fa un any pel jutjat mercantil número 5 de Barcelona que resolia que el supermercat havia envaït la patent del robot de cuina Thermomix i la condemnava a la retirada de tots els seus robots de cuina Monsieur Cousine Connect. Ara, però, l'Audiència dona la raó als supermercats. No obstant això, la sentència encara es pot tornar a recórrer.


Els supermercats no han perdut el temps i ja promocionen de nou el seu robot

Els magistrats de l’Audiència de Barcelona consideren que la patent en la que Vorwerk es fonamentava per imputar-li la infracció dels seus drets és nul·la per dues raons diferents: per l’existència de "matèria afegida" en el títol concedit, és a dir, per haver-se ampliat la protecció de forma il·legítima en el curs de la tramitació de la patent; i perquè la sol·licitud no disposava d’activitat inventiva. L’Audiència estima a més que, fins i tot en cas que la patent no fos vàlida, no existia una infracció per part de Lidl de la patent Vorwerk.

Fa un any, un jutjat mercantil va considerar que Lidl havia envaït la patent de Thermomix, i la va condemnar a retirar totes les seves màquines del mercat. Segons el tribunal, la màquina Monsieur Cuisine de Lidl va implementar "de forma infractora" característiques de Thermomix en una patent reconeguda l'any 2008 a l'Estat.

A banda de la retirada de totes les màquines Monsieur Cuisine, el tribunal també va condemnar Lidl a cessar la importació, emmagatzematge i comercialització del robot de cuina, i a retirar tots els exemplars en mans de distribuïdors, els documents comercials, el material publicitari, i els anuncis a internet. La cadena de supermercats també havia d'indemnitzar a Vorwerk pels danys i perjudicis causats i s'havia de fer càrrec del pagament de les costes processals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —