- podcasts -
Per Anna Reig
Publicat el 05 de novembre 2021
Duració 25m 47s

Alba Dalmau és professora d’escriptura creativa al Laboratori de Lletres de Barcelona. Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i va cursar un màster de Creació Literària a la mateixa universitat. El 2011 va publicar la seva primera novel·la, Vonlenska, que va rebre el premi Recull.

Seguidament va ser coautora de tres llibres que combinen la literatura i la fotografia: On només hi havia un far, Estrena i CU(B)A. Més endavant, va anar a viure a Nova York, on va escriure la novel·la Bategant, que va rebre el Premi Vila de l’Ametlla de Mar el 2015, i el recull de contes Estàndards, pel qual se li atorga el 28è Premi Literari Vila d’Ascó. El 2019 va publicar El camí dels esbarzers, que va rebre grans elogis de la crítica, i més recentment s’ha estrenat en la literatura infantil amb Capgirat, un conte escrit per ella i il·lustrat per Cinta Vidal. També ha participat en el recull de contes infantil de ciència-ficció Ens veiem demà.

Parlem amb ella sobre com va canviar la seva vida al cor de la ciutat de Nova York, sobre la professionalització de l’escriptura i sobre alguns dels seus contes i novel·les més destacats. 

Logo: Judith Guinovart

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —