Llars d'infants: una obertura precipitada
Per ACN i Redacció
Publicat el 28 de maig 2020

Els sindicats de les llars d'infants no volen reobrir al juny, com es preveu en territoris en fase 2, i expressen preocupació pel retorn a les aules dels més petits. En un comunicat, el Comitè Intercentres denuncia la impossibilitat de mantenir la distància de seguretat d'1,5 metres entre personal i infants o entre els mateixos nens i expressa el desacord pel traspàs a cada centre de la responsabilitat de l'organització i les mesures sanitàries. D'altra banda, lamenten que no es doni resposta a les nombroses peticions que fan com ara disposar de mascaretes d'alta protecció, tenint en compte que els infants no poden dur-ne i poden ser portadors del virus.

"Aquesta crisi no l'hem d'assumir exclusivament des de les escoles amb l'obertura de les llars d'infants per justificar unes mesures de conciliació insuficients", recull el comunicat fet públic.

A banda, asseguren que la mesura de fer tornar als infants a les llars al juny després que hagin conviscut exclusivament amb la família els darrers mesos té poca visió pedagògica, ja que hauran de superar un període d'adaptació, sabent que la seva estada a l'escola finirà el 30 de juny.

Una obertura que hauria de ser al setembre
Els sindicats insisteixen en la conveniència de situar l'obertura de les llars al proper mes de setembre per dedicar el que queda de curs a la planificació i organització dels nous espais i materials, així com a l'adequació de les activitats educatives.

També de cara al setembre, apunten que l'ocupació d'espais alternatius com ara biblioteques o casals per garantir les noves ràtios és impensable en l'etapa de 0-3.

Segons exposen els sindicats, ja van traslladar aquests arguments al conseller Josep Bargalló en una reunió mantinguda el passat 19 de maig sobre el procés de desescalada. "Vam ser contundents amb els arguments i vam demanar al màxim representant del Departament, negociació i diàleg", assenyalen.

Amb tot, creuen que ha quedat clara la manca de voluntat d'escoltar les seves propostes i suggereixen que ha tingut més pes la pressió de les organitzacions patronals de les llars d'infants privades i els interessos d'algunes de les empreses que gestionen el 0-3 en l'àmbit municipal.

D'altra banda, la UGT, que considera precipitada la decisió de reobrir les escoles bressol, lamenta que la instrucció publicada per la Generalitat deixa a decisió de cada administració local, centre privat o escola d'àmbit autonòmic quines mesures vol prendre en matèria de seguretat i salut. Per això ha exigit un document únic per a tot el territori i que se'n garanteixi el compliment.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —