Rufián
Per ACN
Publicat el 02 de desembre 2021

PSOE i ERC s'han emplaçat a seguir parlant per acostar postures a l'entorn de la Llei Audiovisual després de dues hores i mitja de reunió aquest dimecres. La trobada, considerada "necessària" pels republicans després de la polèmica de dimarts segons la qual les plataformes que no tinguin seu a Espanya estarien excloses de complir la quota del 6% de la producció en llengües cooficials, ha servit perquè ERC mostri el seu desacord i hagi alertat els socialistes que treballaran les esmenes per "blindar el català perquè no hi hagi equívocs". Segons ERC, el PSOE ha mostrat "compromís" per treballar també les esmenes.

Des de la Moncloa se sosté que el to de la reunió ha estat "constructiu" i que s'ha "constatat diferències en la interpretació del text", a l'entorn de si plataformes com Netflix o HBO queden afectades per la mesura.

Debat tècnic i polític

Un cop constatades aquestes diferències, ambdues parts s'han emplaçat a mantenir el debat, amb nous contactes tant en l'àmbit tècnic com en el polític, segons Moncloa. Així doncs, el secretari d'Estat de Telecomunicacions s'ha incorporat a les negociacions i es crearan dos equips o grups de treball.

A la reunió telemàtica d'aquesta tarda, que ha començat a les sis i ha acabat poc abans de les nou de la nit, hi han assistit, per part socialista, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, la d'Hisenda, María Jesús Montero, la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i el portaveu del PSOE, Héctor Gómez.

Per la banda republicana hi han participat el diputat al Congrés Gabriel Rufián, el diputat al Parlament Josep Maria Jové i el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Oriol Duran.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —