Llibertat per als dos gironins detinguts per les protestes postsentència - Diari de Barcelona

La secció quarta de l’Audiència de Girona deixa en llibertat sense fiança dos joves de 19 anys, Ibrahim A. i Charaf F., els quals havien estat detinguts el passat 16 d’octubre en una de les manifestacions contra la sentència als líders independentistes a Girona.
Ja els tenim amb nosaltres ? pic.twitter.com/XG5pjIDA0u
— Llibertat Charaf, Ibrahim i Mohsin (@ICheraf) July 2, 2020
La Fiscalia els acusava de delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat i lesions lleus per haver llençat, presumptament, pedres contra una furgoneta de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra i haver lesionat dos agents.
La pena que sol·licitava era de 9 anys de presó, 7.200 euros de multa per als dos acusats i una indemnització conjunta de 900 euros, a més de reclamar que se’ls expulsés del territori espanyol un cop haguessin complert amb dos terços de la condemna. Per contra, la Generalitat, com a acusació particular, reclamava tan sols tres anys i mig de presó per entendre que els delictes esmentats en configuraven un de sol.
Els dos acusats durant el primer dia de judici a l'Audiència de Girona
La defensa, encapçalada per Bernat Salellas, així com els dos acusats, n'ha negat la participació en cap de les mobilitzacions independentistes. Segons ells, es trobaven prop de la plaça Sant Pere de Girona, aprofitant el wifi per contactar amb familiars i amics, quan es van iniciar allà mateix les protestes.
La Secció 4a de l'Audiència de Girona posa en llibertat l'Ibrahim i en Charaf (@ICheraf ) detinguts durant les protestes de l'octubre passat. És presagi d'una bona sentència i esperem que auguri de futures resolucions judicials més respectuoses amb els nostres drets. pic.twitter.com/RBAJNFqHRc
— salellas advocats (@salellasadv) July 2, 2020
Feia des de l’octubre passat que estaven en presó preventiva al Centre Penitenciari Puig de les Basses, a Figueres. Decisió fomentada, segons la jutgessa Maria Elena Román Aita, en l'alt risc de fuga que comportava la seva nacionalitat i el fet de ser extutelats. Aquest fet va generar moltes crítiques i, fins i tot, una manifestació.
Una agrupació de 100 persones, entre les quals van participar Òmnium, l’ANC, càrrecs de la CUP i d'ERC i una plataforma de suport a Ibrahim i Charaf, es va concentrar davant el Palau de la Justícia per donar-los suport i criticar el "racisme institucional", dimarts, dia en què es va iniciar el judici.
Parlaments d'Òmnium, l'ANC i la plataforma de defensa a l'agrupació davant el Palau de Justícia

