Màrius Serra i Comanegra creen una publicació que, en menjar-se, simbolitzarà la voracitat per la lectura
Per ACN
Publicat el 30 de gener 2021

Els llibreters protestaran el 6 de febrer a les 17 h, a la fàbrica Lehmann, contra el tancament dels seus establiments en el marc de les mesures contra la pandèmia amb el llançament d'un llibre comestible amb text de Màrius Serrra. En senyal de protesta contra el "menysteniment i desgavell" al sector del llibre han creat "Bibliofàgia. Conte essencial", de Màrius Serra i Comanegra, en un acte "absurd" en què es degustaran exemplars de la publicació, tot simbolitzant la voracitat per la lectura. Els promotors de la protesta han recordat que el setembre, el Govern declarava la cultura bé essencial per preservar-la de noves restriccions. "Va ser un glop d’esperança per a tot un sector que, tristament, ha quedat en paper mullat", han lamentat.

Hi participarà el president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, així com la resta de presidents de gremis i associacions pertanyents a la Cambra: Carme Ferrer, del Gremi de Llibreters; Martí Romaní, del Gremi de Distribuïdors; Joan Nogué, del Gremi d'Indústries gràfiques; Joan Sala d'Editors.cat, i el president de Cedro, Daniel Fernández. A banda, també hi haurà editors, llibreters i persones vinculades al món del llibre.

Davant d'aquella declaració, aquest cap de setmana serà el quart consecutiu que totes les llibreries de Catalunya estan obligades a abaixar la persiana, perquè l’últim paquet de mesures de la Generalitat no va considerar que les llibreries fossin pilars culturals. "Per postres, la situació s’agreuja de manera alarmant perquè a les llibreries de més de 400 m2 se les obliga a tancar cada dia, des del 9 de gener, sense cap opció", han criticat.

Han assegurat que no se’ls ha acudit una millor manera de criticar l’absurd de les mesures que els afecten que amb una acció "deliberadament absurda". "Si perquè se'ls consideri essencials hem de fer que els llibres es puguin menjar, fem-ho", han dit.

"Bibliofàgia. Conte essencial" només es podrà adquirir en aquell moment, per remarcar que el sector està patint el cinquè cap de setmana amb totes les llibreries tancades (i un mes amb les llibreries de més de 400 metres tancades cada dia).

Han defensat que l’acció convocada va "molt més enllà" d’una presentació de llibre, i serà sobretot una reclamació pública i una reivindicació col·lectiva en què el món del llibre exigirà que s’obrin les llibreries i no se les torni a condemnar a una situació com l’actual.

Paper i tinta comestibles

Només se n'han imprès 100, d'exemplars, està fet amb paper i tinta comestible, és dolç i sense gluten. Tindrà un preu de vint euros i només es podrà recollir aquell dia. Màrius Serra i els editors en faran la presentació, i llegiran un manifest i el conte essencial, abans de degustar-lo. Per a l'ocasió, Serra ha escrit un conte "magnífic" que és un elogi a la comunitat llibresca, des dels lectors voraços als llibreters militants, passant per aquests editors que "es veuen obligats a fer coses tan estrafolàries perquè no els prenguin més el pèl".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —