Imatge acte
Per Redacció
Publicat el 20 de setembre 2021

Lloret de Mar acollirà els dies 25 i 26 de novembre el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu on s'abordaran les expectatives de futur d'un sector que l'any 2018 va generar un impacte econòmic de gairebé 560 milions d'euros (MEUR). El congrés, que s'havia de celebrar l'any passat i que es va haver d'ajornar per la pandèmia, està organitzat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT de la Generalitat i l'Organització Mundial del Turisme (OMT), amb el suport de l'Ajuntament de Lloret i el Patronat de Turisme Costa Brava. A més, té com a objectiu analitzar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització, així com l'assistència en massa a esdeveniments esportius.

L'esdeveniment es durà a terme al Palau de Congressos Olímpic i aplegarà més d'una seixantena de ponents, alguns dels quals esportistes de primer nivell. S'hi ha convidat empreses vinculades als dos sectors –turisme i esport- i entre els ponents hi participaran primeres espases com la presidenta i CEO d'European Cities Marketing, Petra Stusek; el medallista olímpic Edwin Moses; el vicepresident de l'International Sports Travel Agencies Association, Marco Mazzi, o Kattia Juarez, de la Federació Internacional de Motociclisme. D'altra banda, comptarà amb conferències i tallers temàtics i abordarà aspectes com la governança i la transformació digital del sector, a més d'activitats esportives per als participants. Paral·lelament, s'habilitaran espais de 'networking' per tal que els participants puguin aprofitar sinergies.

El format ha estat presentat aquesta matinal en una roda de premsa: l'acte serà híbrid i n'acostarà alguns a través d'hologrames amb tecnologia 5G, que per primera vegada s'utilitzarà a un congrés a Catalunya. Tot i que encara no s'han obert les inscripcions, ja hi ha uns 400 preinscrits. Narcís Ferrer, director de l'Agència Catalana de Turisme, ha indicat que serà la setmana que ve quan obrin les inscripcions i que la data de preinscrits de moment és "senyal de l'interès que genera aquest congrés". Ferrer afegia que "sota aquest paraigua, el turisme esportiu busca la seva contribució a l'agenda 2030".

Catalunya, la preferida pel Turisme Esportiu

L'any 2019, Lloret de Mar va acollir més de 400 esdeveniments esportius i més de 60.000 persones vinculades a aquest sector. Tot plegat, en instal·lacions municipals. El seu posicionament com a destinació de turisme esportiu és, segons l'alcalde del municipi Jaume Dulsat, innegable i, per això, ha estat escollida per ser la seu del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu. "L'àmbit esportiu i el congressual han patit molt", ha reconegut Dulsat, que alhora es mostrava confiat de cara al futur: "Esperem que suposi l'inici d'una represa de l'activitat més o menys normal".

L'any 2016, Catalunya va ser distingida a la World Travel Market com a millor destinació de turisme esportiu al món i es calcula que l'any 2018 uns 258.511 turistes internacionals van escollir Catalunya per motius esportius. A banda d'això, més de 700.000 turistes de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol van viatjar a Catalunya pels mateixos motius.

El director de màrqueting de l'Agència Catalana de Turisme, Damià Serrano, ha detallat l'impacte que el sector va tenir l'any 2018 en l'economia, en període prepandèmia, a partir d'un estudi de la Universitat Pompeu Fabra. Aquest xifrava l'impacte sobre la producció de les despeses dels turistes per motius esportius en els 558 milions d'euros, 269 dels quals per impacte directe; 133,5 per impacte indirecte i 115,5 més per impacte induït.

La xifra, però, encara podria créixer més perquè, segons ha explicat el vicepresident segon del Patronat de Turisme i diputat d'Esports, Jordi Masquef, s'estima que el sector de viatges per turisme esportiu creixerà un 16% de mitjana fins al 2030. "La pandèmia haurà comportat un canvi de paradigma i suposarà una eclosió en el món turístic lligat a la pràctica esportiva", manifestava Masquefa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —