Donald Trump
Per EFE
Publicat el 16 d’agost 2020

La lluita pel vot per correu, central per tal d’assegurar una alta participació en les eleccions del 3 de novembre als Estats Units, ha marcat un inici de campanya electoral polèmica. I és que les acusacions del president Trump amb relació al vot a distància no cessen: l’ha titllat de fraudulent i deficient. Ha assegurat que no acceptarà que s’aprovin els 25.000 milions de dòlars per al Servei Postal ni els 3.600 milions que s’utilitzarien per als vots per correu, ja que diu que és un frau, tot i haver-lo sol·licitat ell mateix per votar a Flòrida.

Manifestants a Washington contra els entrebancs de Trump al vot per correu. Foto: JIM LO SCALZO

L’expresident demòcrata, Barack Obama, ha criticat Trump “per estar més preocupat per la supressió del vot que per la supressió del virus”, causant de la pandèmia. A més a més, ha defensat el Servei Postal.

Segons ha reiterat diverses vegades Trump, el sistema no és fiable, ja que qualsevol pot suplantar la identitat del votant. No obstant això, experts i autoritats estatals asseguren que és quasi impossible fer-se passar per algú altre; i han augurat una participació en les votacions 10 vegades major que l’habitual, en cas d d’aprovar-se.

Per la seva banda, el Servei Postal ha començat a enviar a 46 estats, entre els quals hi ha territoris claus en la pugna electoral com Florida, Michigan o Pennsilvània, ja que no pot garantir que serà capaç de processar els vots per tal de ser comptabilitzats a temps, segons el Washington Post.

Al contraatac de Biden

La campanya de Trump s’ha iniciat, a partir del contraatac a la campanya del precandidat demòcrata Joe Biden, i que se centrarà a presentar “les errades de Joe Biden en ocupació i economia”, així com immigració i seguretat fronterera. Alguns dels estats clau que visitarà el president són Wisconsin, Minnesota, Arizona i, segons mitjans locals, Pensilvània, possiblement.

Per la seva banda, el partit demòcrata ha organitzat la seva presentació virtualment, a causa de la pandèmia, en què es manifestarà el programa electoral de Biden i de la seva companya Kamala Harris. La senadora ha generat una gran atenció mediàtica, una millora en les enquestes i més de 48 milions de dòlars en donacions de campanya.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —