L'Agència Europea del Medicament dona llum verda al primer tractament contra la Covid-19, el remdesivir
Per ACN i Redacció
Publicat el 25 de juny 2020

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha donat llum verda al primer tractament contra la Covid-19, el remdesivir, per a pacients greus amb pneumònia que requereixen ventilació. En un comunicat, l'EMA ha anunciat que recomana autoritzar la seva comercialització de manera condicional després de rebre el vistiplau del seu comitè científic. 

Segons l'EMA, aquest permís condicional és un tipus d'autorització que permet facilitar l'accés ràpid a medicines en moments d'emergència. Tot i això, la companyia haurà de presentar uns informes finals sobre el medicament abans de finals d'any. Ara, l'EMA espera que la Comissió Europea doni el seu vistiplau final en la pròxima setmana, que permetrà la comercialització del remdesivir a la Unió Europea.

El comitè científic de l'EMA va començar a avaluar el remdesivir a finals d'abril, principalment amb dades de l'estudi de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Segons l'EMA, l'assaig ha demostrat que els pacients greus tractats amb remdesivir es recuperen de mitjana en 12 dies, sis dies abans que la resta. Per contra, no es va detectar cap benefici entre els pacients menys greus ni en els pacients que ja estaven amb ventilació quan van començar a rebre el remdesivir.

El remdesivir se subministra per via intravenosa als hospitals sota la supervisió del personal sanitari. "Tenint en compte les dades disponibles, l'Agència considera que l'equilibri entre els beneficis i els riscos ha demostrat ser positiu en pacients amb pneumònia que necessiten oxigen suplementari", afirma en el comunicat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —