Tintín
Per EFE
Publicat el 15 de gener 2021

El que era una promesa s'ha fet realitat i la portada original del cinquè àlbum de Tintín, "El lotus blau", ha estat venuda a París per 3,2 milions d'euros. Es tracta del preu més gran pagat per un còmic en una subhasta i entra dins de la "línia ascendent" que el treball del dibuixant belga Hergé porta des de fa anys en el món de les subhastes.

I si això és un fet constatat, és perquè els pocs originals que existeixen de l'intrèpid reporter i el seu gos Milú estan totalment controlats per Moulinsart, que no és el castell on viu el barbut mariner Arxibald Haddock, sinó la societat que s'encarrega d'explotar els drets d'autor d'Hergé.

Però a això s'hi suma la conseqüència d'aquesta situació, explica a Efe l'expert en còmics Alvaro Pons: l'alta demanda que hi ha d'aquest material a causa de la seva escassetat. Afegeix que ja és una evidència que la presència del còmic en el món de l'art s'ha "normalitzat" fins al punt que "està arribant a uns preus que rivalitzen amb els de les obres artístiques més establertes i consolidades".


En concret, el món de la vinyeta ja no és un estrany en les subhastes internacionals i hi ha hagut altres casos en els quals ha copat titulars dels mitjans de comunicació mundials.

Així va succeir el 2016, quan un dibuix original del còmic "Hem caminat damunt la lluna" d'Hergé va ser venut per una suma d'1,55 milions d'euros (1,64 milions de dòlars) o, quan en 2017, una planxa original per a l'edició de 1937 de l'àlbum de còmic "Tintín a Amèrica", també d'Hergé, va ser adjudicada en una licitació a París per 753.000 euros (més de 915.000 dòlars).

Una portada descartada

En concret, la peça subhastada aquest dijous és la coberta que Georges Rémi, més conegut com a Hergé, va crear en 1936 per a "El lotus blau". Tanmateix, va ser descartada llavors pel seu editor, Casterman, perquè la tècnica de color que requeria la seva reproducció era molt costosa.

El dibuixant la va regalar a Jean-Paul Casterman, fill de l'editor, i la va conservar amb cura i inclinació fins a la seva mort el 2009. Ara s'ha posat a la venda pels seus hereus tal com estava guardada, amb els senyals marcats dels plecs que es van fer per a guardar-la.

En la il·lustració apareix el petit reporter sobre un fons negre, dins d'un gerro de porcellana i al costat del seu inseparable company Milú, espantats davant la presència d'un enorme drac vermell.

Text de Pilar Martín.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —