Luz de Gas reobre puntualment per acollir set concerts en suport a dones en situació de violència masclista
Per ACN i Redacció
Publicat el 18 de febrer 2021

La sala Luz de Gas de Barcelona acollirà set concerts dins d'una iniciativa per sensibilitzar les conseqüències de la pandèmia per a les víctimes de violència masclista. Les actuacions s'iniciaran el pròxim 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, amb un concert de Maria del Mar Bonet. L'espai obrirà puntualment, per primer cop en un any, per acollir els concerts de la iniciativa "Som aquí". A més de Bonet, durant tot el mes hi actuaran Mayte Martín, Beth, Gemma Humet, Elena Gadel & Marta Robles, Sara Roy i Balkan Paradise Orchestra, amb concerts fins al dia 25 de març.

Aquests concerts tenen l'objectiu de denunciar les violències masclistes i acompanyar, des de l'altaveu dels escenaris, les dones que han vist agreujada la seva situació de vulnerabilitat, i de les seves criatures a causa del confinament domiciliari, l'aïllament social i la convivència contínua amb l'agressor. Les entrades ja estan a la venda des del web Somaquí.cat.

Segons dades de l'Institut Català de les Dones (ICD), el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista va passar de les 183 trucades setmanals a 319 en les setmanes de confinament, un augment del 75%. L'any 2020, el 900 900 120 va rebre 13.135 trucades, de les quals 10.991 van ser per motiu de violència masclista. Una tercera part d'aquestes trucades es van fer durant els primers mesos de pandèmia.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —