Botellot
Per ACN i Redacció
Publicat el 18 de setembre 2021

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha desvinculat els estudiants del macrobotellot al campus. "Les 8.000 persones no eren estudiants universitaris. El centre va ser utilitzat d'una forma no usual per fer una festa i hi havia gent que venia en trens de tot arreu, però no tots eren estudiants nostres", ha assenyalat Lafuente als micròfons de Rac1.

"Es va decidir que fos la UAB, però hauria pogut ser en un polígon industrial", ha continuat el rector de la UAB, que diu que té constància que es va entrar en quatre apartaments de la Vila Universitària. "Espero que els incidents i els danys només siguin en aquests quatre pisos. De robatori, ens en consta només un, però podria ser que demà ens n'arribés algun més", ha reconegut Lafuente.

Una agressió sexual i una agressió homòfoba

"Intentarem trobar els responsables i ajudar tots els estudiants. Respecte a les agressions, els membres de la comunitat tindran el nostre recolzament absolut", ha assegurat el rector de la UAB, que parla d'almenys una víctima d'una agressió sexual –una noia de 18 anys que ja ha presentat denúncia- i una víctima d'una agressió homòfoba, que encara no ha presentat reclamació davant els Mossos d'Esquadra.

"Demà espero tenir més informació, però crec que, com a mínim, la víctima de l'agressió homòfoba és estudiant de la UAB. I la de l'agressió sexual, no ho descarto", ha detallat Lafuente, que confia tenir més detalls aquest dilluns en una reunió de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els Mossos blinden els accessos a la UAB

"Repassarem tota la situació i espero que tinguem totes les dades. Ahir ja vaig parlar amb el conseller d'Interior i els Mossos d'Esquadra", ha comentat el rector de la UAB. "El dia del macrobotellot teníem informació de la convocatòria a les sis de la tarda. Vam parlar-ne amb els Mossos, però ningú s'esperava que vingués tanta gent", ha apuntat Lafuente. "I ahir teníem notícies que hi havia una altra convocatòria per aquesta passada nit, que finalment no s'ha produït. Estàvem ja preparats per si de cas, que és el que fem normalment", ha conclòs el rector de la UAB.

De fet, els Mossos d'Esquadra han blindat aquesta nit i matinada de diumenge els accessos a la UAB per impedir aquest altre macrobotellot. Diverses patrulles de la policia catalana han establert un control perimetral del recinte del campus amb diverses tanques i només permetent el pas dels universitaris residents a la Vila. El mateix director dels Mossos, Pere Ferrer, va qualificar ahir la macrofesta a la UAB de "vergonya col·lectiva".

Comunicat de la UAB

L'Equip de Govern de la UAB ha expressat, mitjançant un comunicat, "el més enèrgic rebuig i indignació" pel macrobotellot, bo i lamentant l'estat en què ha quedat el campus. "Considerem que és una actitud totalment incívica i irresponsable, tant per part dels anònims convocants com dels milers de joves de diversos punts de la comarca que hi van assistir. És un comportament encara més irresponsable ateses les actuals circumstàncies de pandèmia de la Covid-19", afirma el comunicat. 

L'Equip de Govern assegura que es van prendre mesures preventives "tant bon punt es va començar a conèixer la magnitud de la convocatòria, afavorida per la transmissió via xarxes socials. Es van posar en marxa els dispositius propis de controls, amb la mobilització de més personal de seguretat privada de la universitat i es va avisar als Mossos d’Esquadra i a la Policia Local de Cerdanyola del Vallès per tal que intentessin tancar els accessos al campus". Tot i així, la multiplicitat de punts d'accés hauria fet impossible impedir la concentració.

"Davant de tots aquests fets reclamem una reflexió profunda per part de les diverses autoritats públiques per intentar prevenir i evitar fets semblants en el futur", continua el comunicat. Tot afegint que actes com aquest no s'han de repetir. "No és just per aquesta universitat ni per cap dels membres que hi viuen i hi treballen, però sobretot, no és just per la nostra societat ni pel nostre país", conclou.

Queixes al transport públic

Les queixes per la macrotrobada al campus de la UAB ja van fer-se paleses durant la nit de divendres a dissabte en els dos últims trens d'FGC entre Barcelona-plaça Catalunya i Sabadell (S2), amb els vagons a vessar de joves per anar al campus de la UAB.

"Divendres nit. La gent aixafada al tren BCN-Sabadell d'FGC i molt de jovent que ja no hi pot pujar i que es queda tirat a les andanes. El proper i últim en 45 minuts. Servei públic?", ha denunciat un usuari a Twitter. "Per què no hi ha control a les andanes i als trens? Acabo de sortir del tren S2 que semblava una discoteca. Hi ha joves fumant (marihuana), bevent whisky amb cola, cantant i cridant. Des de plaça de Catalunya fins a Bellaterra, quin horror!", ha apuntat una altra usuària @Annasriii.

També va haver-hi problemes al nucli de Bellaterra amb molts cotxes aparcats a l'exterior del campus de la UAB, alterant la calma nocturna dels veïns. "Què feu Mossos que no teniu unitats d'ordre públic ja a Bellaterra i UAB? Això és una bogeria, centenars de joves passant per dins les cases per arribar al botellot!!! Ja no sé on més trucar", ha comentat indignat l'usuari @mikelpuchol.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —