Madrid
Per EFE
Publicat el 03 d’octubre 2020

Des d'ahir a la nit, les entrades i sortides en deu municipis de la Comunitat de Madrid, inclosa la capital, estan restringides: s'hi s'implanten noves limitacions als aforaments i horaris comercials i en hostaleria per combatre els rebrots de coronavirus, disparats a la Comunitat Autònoma. Així, aquest matí els carrers més cèntrics de la capital espanyola lluïen un aspecte inèdit.


Les restriccions afecten un total de 4.786.948 ciutadans dels municipis de Madrid capital, Móstoles, Alcalá de Henares, Fuenlabrada, Leganés, Getafe, Alcorcón, Torrejón de Ardoz, Parla i Alcobendas. També les zones bàsiques de Reis Catòlics (San Sebastián de los Reyes) i Humanes, que seguiran amb limitacions, i s'estenen a Vila del Prado.

Les restriccions del Ministeri de Sanitat estan dirigides a aquelles localitats amb una incidència de 500 o més per cada 100.000 habitants en 14 dies, un 10% de PCR positives i una ocupació de pacients amb covid-19 a l'UCI superior al 35%.

Tallar els rebrots

El govern regional ha decidit aplicar aquestes mesures també a les àrees bàsiques de salut amb menys de 100.000 habitants però amb una alta incidència del virus, per la qual cosa ha decidit prorrogar les limitacions a Humanes i Reis Catòlics durant 14 dies més a partir de les 00.00 hores del dilluns, i aplicar-les també a Vila del Prado.

Excepte en aquestes tres zones bàsiques, les restriccions en les 45 àrees de salut amb més incidència de la covid-19 decauen en els municipis afectats de més de 100.00 habitants en publicar-se aquesta nova ordre.

Encara que les noves mesures en els deu municipis afectats ja han entrat en vigor, les sancions per incompliment de les restriccions no podran realitzar-se fins que siguin avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Una vegada siguin ratificades per la justícia, les multes oscil·laran entre els 600 i els 600.000 euros

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —