Màgia negra, el món distòpic de l'any 2045, sexe, escacs i violacions indemostrables
Publicat el 13 de novembre 2020

Saps aquella sensació que et fa sentir fora d'òrbita quan tothom ha vist una sèrie i tu no? A vegades està bé nedar a contracorrent i ser l'especial que no ha vist Game of Thrones, però en altres ocasions dius la típica de: "Jo és que no tinc temps per veure sèries", quan realment estàs pensant "Amb la d'hores que m'he passat davant l'ordinador i va i resulta que als meus amics els agrada un altre tipus de sèries!". I així és com sorgeixen les maratons nocturnes en què vas clicant episodi a episodi sense ser conscient que les hores van passant.

Per ajudar-vos a optimitzar temps i facilitar-vos l'elecció de les sèries que cal veure, avui us en recomano algunes. Identifiqueu el perfil del vostre grup d'amics i ben segur que encertareu amb l'elecció. Ha arribat el moment de poder posar cullerada a les converses sobre sèries!

La mamarratxa: The chilling adventures of Sabrina (3 Temporades a Netflix)

La Sabrina és mig humana, mig bruixa. Però no és pas una bruixa convencional, forma part de l'aquelarre de l'església de la nit on lloen a Satanàs i practiquen una màgia molt peculiar. Màgia obscura i terrorífica que posarà reptes a la Sabrina, qui intenta viure entre el món dels mortals i el món màgic. Les típiques històries populars que creies conèixer prendran un sentit totalment diferent. El que concebem com a mal i obscur, pot no ser-ho i el bé no sempre és tant bo. No hauràs vist mai la màgia tractada amb aquesta foscor tan natural.

El millor: l'enfocament trastornat que juga amb el bé i el mal.

El pitjor: en algun moment pots perdre el fil si no estàs atent.

 

El futurista: La Valla (13 capítols a AtresPlayer)

Una producció espanyola d'Atresmedia que tot just ha començat aquest setembre. Se situa en l'any 2045 i els recursos naturals escassegen, les democràcies occidentals són ara règims dictatorials i la supervivència és la justificació de la repressió. La ciutat de Madrid, escenari de la història, queda dividida en dos sectors: el del govern i els privilegiats i el de la resta de la societat. L'única manera de passar d'un sector a l'altre és saltar la balla. En Júlio, l'Olívia i l'Emília són una família que lluita per recuperar la petita Marta, segrestada pel govern. Una història intensa amb reflexió política i social ideal, per aquells qui gaudeixen imaginant mons distòpics.

El millor: les possibilitats de reflexió sobre el demà.

El pitjor: una mica massa dramàtica?

 

La "intensita": Unbelievable (Minisèrie de 8 capítols a Netflix)

Una sèrie basada en fets reals que explica la història de Marie, una adolescent que va ser acusada de fer una denúncia falsa de violació. Les proves, els fets i els testimonis fan creure que la noia ha inventat la història per cridar l'atenció. Si bé dues detectius, la Karen i la Grace, comparen les seves troballes en diferents investigacions i ho canvien tot. Quina és la veritat? En contraposició amb moltes sèries que tracten aquesta temàtica, Unbelievable manté intacte el respecte a la víctima, no entra en detalls morbosos i aconsegueix arribar a l'emoció de l'espectador sense necessitat de ser explícita.

La història de la sèrie s'explica en un article que va guanyar un Premi Pulitzer titulat An Unbelievable Story of Rape.

El millor: el tractament de la víctima.

El pitjor: en algun moment es pot fer llarga.

 

La precoç: Sex and the City (6 Temporades a HBO)

Què t'hem d'explicar, oi? El grup emblemàtic de quatre amigues novaiorqueses que viuen les seves vides a la gran ciutat compartint unes amb altres cada moment. La Carrie Bradshaw, la Miranda, la Charlotte i la Samantha tenen maneres molt diferents d'entendre l'amor, el rol de la dona i la felicitat, tan diferents però tan compatibles. Cada capítol tracta aspectes diferents de les relacions amoroses: l'edat, la confiança, el sexe, les relacions de poder, etc. La sèrie, que després va donar lloc a dues pel·lícules, va començar l'any 1998, però mai passarà de moda i és un go to fonamental per passar una estoneta desconnectant del món d'una manera fresca i divertida.

El millor: trenca molts tabús sobre la realitat de les dones.

El pitjor: o t'enamora o no la suportes.

 

La quasi superdotada: The Queen's Gambit (Minisèrie de 7 capítols a Netflix)

A qui no li agrada veure sèries de superdotats? The Queen's Gambit explica la història de Beth Harmon, una nena que viu en un orfenat i que, en descobrir el joc dels escacs, comença a demostrar tenir un talent extraordinari. Però el que comença sent un interès per la partida s'acaba convertint en una addicció incontrolable. La Beth ha de lluitar més que ningú per demostrar la seva vàlua i arribar al cim de les millors competicions. Si sempre has volgut ser un geni o tenir una ment prodigiosa i hi has estat a prop, però mai ho has aconseguit, suposem que aquesta sèrie es per a tu. 

El millor: una dona que ho peta moltíssim jugant als escacs.

El pitjor: intenseta i, sí, molt a prop de la telesèrie de migdia d'Antena3.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —