Fernando Valdés
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 d’octubre 2020

El magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Fernando Valdés Dal-Ré ha presentat la renúncia al càrrec aquest dimecres amb motiu de la causa judicial que té oberta al Tribunal Suprem per presumpte delicte de maltractament. El jutge instructor del cas, que es va obrir arran que Valdés fos detingut al seu domicili per violència de gènere contra la seva dona, va acordar la setmana passada processar-lo en veure indicis de delicte i va traslladar el cas a la Fiscalia perquè es pronunciés. El president del TC, Juan José González Rivas, ha acceptat la renúncia, que serà publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en els pròxims dies.

El TC ha informat de la renúncia en una nota informativa en la qual també explica que s'ha comunicat a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ja que el magistrat va ser proposat per la cambra baixa.

A més, el Constitucional ho ha comunicat al jutge instructor de la Sala Segona del Tribunal Suprem, Andrés Martínez Arrieta. Amb la renúncia, Valdés perd la condició d'aforat i el cas tornarà a mans d'un jutjat ordinari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —