Recomanació de las millor sèries
Publicat el 01 de novembre 2020

L'intel·lectual pedant: House of Cards a Netflix (6 temporades)

Aquesta sèrie presenta els intents d'un polític per aconseguir l'alt rang en la cúpula de Washington. El demòcrata Francis Underwood és el coordinador de la Cambra de Representants en el Congrés. Underwood es mou pel seu temperament i ambició. Es tracta d'un polític estratega, sense escrúpols, que manipula a qui sigui amb la condició d'aconseguir el que vol. La coprotagonista, Claire, és l'esposa de Underwood i són l'un per l'altre. La sèrie dibuixa la relació del partit demòcrata amb la premsa i barreja negocis amb plaer. House of Cards és l'adaptació d'una sèrie anglesa que estava ambientava en el primer govern de Margaret Thatcher.

El millor: guió dinàmic i addictiu.

El pitjor: En la sisena temporada acomiaden Kevin Spacey —que fa d'Underwood— i la seva sobtada desaparició fa que trontolli la sèrie.

 

 

La precoç: The Politician a Netflix (2 temporades)

La sèrie dibuixa la vida de Payton Hobart, un nen ric de papà i mamà però brillant en els estudis. Hobart té una meta molt clara en la vida: arribar a ser president dels Estats Units. Es presenten les accions de Hobart des de la infància: popular a l'escola, estable, intenta ser elegit president estudiantil i vol estudiar a Harvard. L'ambició defineix la seva carrera política i la seva imatge mai no es podrà veure tacada. La competència i ésser el número 1 li corre per les venes.

El millor: És una brillant sàtira sobre els deliris d'Amèrica.

El pitjor: Hi ha moments en què se'ls va de les mans i, segons l'opinió de moltes persones, travessa la línia de la sàtira política.

 

 

L'activista: Mrs. America a HBO (1 temporada)

És una sèrie basada en fets reals que narra la història del procés de ratificació de l'Esmena d'Igualtat de Drets. Representa la política estatunidenca durant els anys 70 i el moviment social que es va produir encapçalat per una dona conservadora. Mrs. America mostra la lluita que va canviar el panorama polític nord-americà per sempre, vist a través dels ulls de les dones d'aquesta època. Phyllis Schlafly és una advocada amb ideologia republicana que baralla per evitar la ratificació.

El millor: mostra la segona ona del feminisme en tota la seva esplendor amb grans representants tant en política com en agrupacions o revistes.

El pitjor: Si ets sensible, viuràs la història d'una manera dolorosament real.

 

 

El mamarratxo: The Wire a HBO (5 temporades)

A Espanya es coneixia també com Sota EscoltaThe Wire és una sèrie ambientada a Baltimore, una ciutat amb alt índex de criminalitat i barris marginals. Il·lustra el funcionament de la política americana i la seva relació amb la policia. Narcotràfic, drogues i corrupció és el fil principal d'aquesta producció. El Departament de Policia de Baltimore i una organització de tràfic de drogues dirigida per la família Barksdale són els grups protagonistes de la primera temporada.

El pitjor: És de l'antiga escola —2002—.

El millor: Encara que és antiga, no s'allunya d'il·lustrar la realitat de la política corrupta contemporània i per a molts és la millor sèrie d'aquest gènere. Diversos dels seus personatges es basen en persones reals de Baltimore i alguns actors secundaris són amateurs que s'interpreten a ell mateixos.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —