Malena Alterio: "La comèdia sempre és bona i terapèutica"
Per EFE
Publicat el 23 d’agost 2021

L'actriu Malena Alterio encapçala aquests dies l'elenc del rodatge a Pamplona de Mamá está en las redes, una pel·lícula dirigida per Daniela Fejerman que explora l'humor per plantejar situacions quotidianes i que convenç a l'actriu que "la comèdia sempre és bona i terapèutica".

Ho ha assegurat en una entrevista amb Efe, en què Alterio revela que l'argument planteja la història d'una dona de mitjana edat, divorciada, que decideix explorar la possibilitat de trobar parella mitjançant les aplicacions de cites, una iniciativa que els seus dos fills adolescents intenten truncar perquè "pensen que la seva mare és una dona feble i la volen utilitzar, creient el lladre que tots són de la seva condició".

Jugar a tres bandes en secret

"En aquest afany de protegir-la li fastiguegen les cites, li munten embolics i, de sobte, la mare acaba amb tres parelles alhora. Això que al principi era bastant embolicat i conflictiu de sostenir, tres relacions al mateix temps sense que s'assabentin, va derivant en prendre la decisió que, bé... per què no?", explica l'actriu sense revelar un final ple de malentesos i situacions que desencadenen el riure de l'espectador.

També la seva, imbuïda en un argument que reflecteix una situació que "li pot passar a qualsevol. Sembla que les xarxes socials només són per a la gent jove, però la gent de mitjana edat també s'ha d'incorporar, amb tota la dificultat que suposa per a algú que no sap, encara que s'alarmin els fills", diu amb humor. Així, assenyala que aquests "es tornen conservadors creient que la seva mare pot sortir malmesa si busca aquestes relacions sexuals. Però jo crec que estem en un moment que permet provar altres coses, per què no?", Defensa.

A Mamá está en las redes Alterio comparteix cartell amb Eva Ugarte ("Mira lo que has hacho", "Madres"), Antonio Pagudo ("Benidorm", "La que se avecina"), Sofia Oria ("Gigantes", "Llibertad"), Oscar Ortuño ("30 Monedas", "Mercado Central"), Juan Grandinetti ("Pinamar", "Despido procedente"), Ben Temple ("Rifkin's Festival", "Dime quién soy"), Antonio Garrido ("La playa de los ahogados", "Zona Hostil") i María Castro ("Tierra de Lobos", "Sin tetas no hay paraíso").

Riure per assumir la realitat

Alterio fa de Clara, la protagonista d'un argument en què "vam riure de tothom, dels joves i dels de mitjana edat, i d'aquestes històries de trobar parella a través de les xarxes i els conflictes que es generen voltant". "També vam parlar una mica de que hi ha certs comportaments que s'associen més a la condició masculina, com és això de jugar a tres bandes, però en aquest cas és la  Clara la que de sobte, sense moure un dit, es veu en aquesta situació. I fins i tot li agrada", avança.

Mamá está en las redes és una nova incursió de la intèrpret en la comèdia, un gènere que diu no buscar expressament: "Jo vaig triant amb relació al que em van oferint. Tot d'una resulta que en surten tres comèdies i després un drama, però no ho tinc mesurat, sinó que va sorgint i jo m'agafo una mica al fet que són bones històries, que són divertides, que em ve de gust conèixer al director o directora, que m'agrada el personatge, que vull conèixer als companys o que et paguen molt. Imagina’t", riu.

En qualsevol cas, pensa que en totes les circumstàncies, més encara en les actuals en una pandèmia o amb importants conflictes socials, "la comèdia sempre és bona, també per fer-nos veure una realitat dura".

Distreure's del drama 

"Jo sempre soc molt partidària d'explicar aquest tipus d'històries, però també davant d'una situació tan complicada com la que estem vivint, com la que hem viscut i encara queda bastant per viure. Crec que és terapèutic seure al sofà i tractar de pensar en altres coses que no sigui el drama que ens envolta", consenteix.

Si és el cas en concret, reconeix que el confinament més dur i la pandèmia en general li han fet comprovar que és "molt afortunada, i ho dic tocant fusta perquè la meva família està bé, no hem tingut casos greus".

A més, un cop represa l'activitat "hi havia diversos projectes que se m'havien frenat que se'm van reprendre i els vaig poder acabar. O sigui que, bé, soc afortunada. El que passa que un, per molta fortuna que tingui, si al teu voltant hi ha tant drama no es viu igual", lamenta.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —